CSAT a aprobat ca autostrada Ploieşti – Braşov să fie obiectiv strategic naţional

CSAT a aprobat ca autostrada Ploieşti – Braşov să fie obiectiv strategic naţional

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marți că CSAT a aprobat ca proiectul autostrăzii Ploieşti – Braşov să fie declarat obiectiv strategic naţional.

PSD încearcă de mai bine de 5 ani să pună pe primul loc în fruntea urgențelor de infrastructură rutieră acest proiect de autostradă.

”În şedinţa CSAT am aprobat ca proiectul autostrăzii Ploieşti – Braşov să fie declarat obiectiv strategic de interes naţional. În acest context, am atenţionat-o pe doamna prim-ministru că, încă de la finalul anului trecut, este în vigoare o lege pe care Guvernul continuă să o încalce şi care prevede obligativitatea construirii autostrăzii Moldovei. Avem o nouă dovadă a incapacităţii acestei guvernări de a dezvolta România. Este deplina responsabilitate a Guvernului de a găsi soluţiile care se impun pentru a putea realiza aceste proiecte prioritare pentru milioane de români, inclusiv posibilitatea declarării şi a acestui obiectiv de infrastructură ca unul strategic de interes naţional”, a spus președintele Iohannis.

Succesive guverne PSD, începând cu primul condus de Victor Ponta, au încercat să demareze acest proiect înaintea oricăror alte proiecte de infrastructură rutieră. Toate tentativele, inclusiv o variantă PPP (formulă revenită în actualitate), au eșuat lamentabil.

Specialiștii în domeniu susțin alte proiecte de infrastructură rutieră, în primul rând realizarea autostrăzii Pitești – Sibiu, apoi racordarea Moldovei la rețeaua națională de autostrăzi.

Guvernele PSD au încercat inclusiv atragerea Băncii Mondiale în acest proiect, instituția asumându-și să realizeze O documentație-model pentru România. Guvernul României a renunțat la colaborare după anunțul Băncii Mondiale.

Alte articole:   Întreruperi de energie electrică în Brașov și mai multe localități din județ
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap