Afacerile din comerțul cu amănuntul și serviciile au crescut în primele cinci luni

Afacerile din comerțul cu amănuntul și serviciile au crescut în primele cinci luni

În primele cinci luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule şi motociclete, întreţinerea şi repararea acestora, precum și comerțul cu ridicata au înregistrat o scădere față de aceeași perioadă a anului trecut.

În schimb, au crescut, cu peste zece procente, volumul cifrei de afeceri din comerțul cu amănuntul și volumul cifrei de afaceri în servicii.

Totalul volumului cifrei de afaceri în comerţ, la nivelul judeţului Braşov, în luna mai 2019, a crescut faţă de luna precedentă cu 6,9% şi a scăzut comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent cu 8,3%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţ în perioada 1.I – 31.V.2019 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent a scăzut cu 5,6%.

Comerţul cu autovehicule şi motociclete, întreţinerea şi repararea acestora

În luna mai 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete, întreţinerea şi repararea acestora (serie brută), a crescut cu 16,6% faţă de luna precedentă şi a scăzut cu 7,1% comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent.

În perioada 1.I – 31.V.2019 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete, întreţinerea şi repararea acestora (serie brută) a scăzut cu 22,9%.

Comerţul cu ridicata

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) (serie brută) a crescut, în luna mai 2019 faţă de luna precedentă, cu 7,7% şi a scăzut faţă luna corespunzătoare a anului precedent cu 10,6%.

Alte articole:   Cum pot scăpa corect de un aparat electrocasnic vechi?

În perioada 1.I – 31.V.2019 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) (serie brută) a scăzut cu 7,4%.

Comerţul cu amănuntul

În ceea ce privește comerțul cu amănunul (cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor), în luna mai 2019, volumul cifrei de afaceri a scăzut cu 0,2% comparativ cu luna precedentă şi a crescut cu 11,6% faţă de luna corespunzătoare a anului precedent.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor) în perioada 1.I – 31.V.2019 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent a crescut cu 13,3%.

Volumul cifrei de afaceri în servicii

La nivelul județului Brașov, volumul cifrei de afaceri în servicii (serie brută), în luna mai 2019, comparativ cu luna precedentă, a crescut cu 6,6%. La serviciile pentru populaţie a crescut cu 14,6% iar la serviciile prestate întreprinderilor a crescut cu 4,9%.

Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov , comparativ cu luna mai 2018, volumul cifrei de afaceri în servicii a crescut cu 10,3%. La serviciile prestate populaţiei cifra de afaceri a scăzut cu 3,8%, iar la serviciile prestate întreprinderilor a crescut cu 14,2%.

În perioada 1.I – 31.V.2019 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018, volumul cifrei de afaceri în servicii (serie brută), a crescut cu 7,4%. La serviciile prestate populaţiei cifra de afaceri a scăzut cu 9,0% iar la serviciile prestate întreprinderilor a crescut cu 12,2%.

Alte articole:   Întreruperi de energie electrică în Brașov și mai multe localități din județ

În România

La nivel național, în perioada 1.I – 31.V.2019 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete, întreţinerea şi repararea acestora (serie brută) a crescut cu 6,6%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata, în același interval, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018, (cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor) (serie brută) a crescut cu 8,0%, iar volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, (cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor) (serie brută) a crescut cu 7,2%.

Indicele valoric al cifrei de afaceri din servicii de piaţă prestate populaţiei (serie brută) a crescut cu 16,2%, în primele cinci luni, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar indicele valoric al cifrei de afaceri din servicii de piaţă prestate în principal întreprinderilor (serie brută) a crescut cu 14,8%.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap