blog-logo

Costel Mihai: Ministerul Sănătății a subfinanțat plata salariilor personalului medical din școli

Costel Mihai: Ministerul Sănătății a subfinanțat plata salariilor personalului medical din școli

Viceprimarul Costel Mihai a anunțat că există o criză, la acest moment, cu finanțarea personalului medical din unitățile școale.

Medicii și asistenții medicali sunt prinși în cadrul Direcției de Servicii Sociale a Primăriei Brașov. reaminim că, în 2008, cabinetele medicale școlare au fost trecute în administrarea primăriilor. În 2009, la Brașov, au fost preluate aceste activități. Erau 89 de posturi la acea vreme. În prezent, în orgranigramă sunt 98 de posturi, care ar acoperi activitatea: 23 de medici, 71 de asistenți medicali, un îngrijitor și trei asistennți medicali comunitari. Practic, înaă, sunt angajate doar 76 de cadre medicale: 8 medici generaliști, 3 stomatologi și 65 de asistenți medicali. 18 unități de învățământ din municipiul Brașov nu sunt acoperite cu această activitate.

Alte articole:   Cum va fi vremea în noiembrie. Când vor apărea lapovița și ninsoarea

Costel Mihai spune că nu se fac angajări, pentru că finanțarea salariilor o face Ministerul Sănătății, care spune că anu au fonduri pentru noi posturi. „Din 2012 am făcut numeroase demersuri, în calitate de consilier local, iar apoi ca viceprimar, pentru a acoperi deficitul de personal. În 2019, pentru cele 98 de posturi, am cerut 9 milioane de lei, dar în acest momentul ne aflăm pe o subfinanțare, am primit prin Direcția de Sănătate Publică doar 6,5 milioane de lei, bani care ne sunt de ajuns doar să acoperim ce avem în acest moment ca personal angajat până în noiembrie. Ideal ar fi să avem măcar un asistent medical în fiecare unitate școlară”, a afirmat viceprimarul Brașovului.

Alte articole:   29 octombrie, Ziua Internațională a Internetului. Care a fost primul mesaj transmis online

El a precizat că, prin intermediul parlamentarilor PMP, se va face o interpelare la Ministerul Sănătății, pentru a rezolva această problemă, în contextul în care alte localități din țară nu această problemă.

Foto: Andrei Paul

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.