blog-logo

Taximetriștii din Gară, luați la bani mărunți

Taximetriștii din Gară, luați la bani mărunți

Un control neanunțat a confirmat cele semnalate de presă ani la rândul, în ceea ce privește abuzurile unora dintre șoferii care practică taximetria.

Astfel, comisari de la Protecția Consumatorilor Brașov aflați sub acoperire au fost refuzați de taximetriști când au solicitat transportul până la anumite destinații, deși acest lucru este interzis prin lege.

La controlul de astăzi, pe lângă reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorului au participat și inspectori din cadrul Primăriei Brașov și polițiștii rutieri.

„Acțiunea de astăzi a avut loc ca răspuns la sesizările numeroase primite la instituție din partea cetățenilor, dar ne-am și autosesizat după apariția unor informații în spațiul public. Inițial, comisarii Protecției Consumatorilor au fost refuzați de taximetriști să fie transportați la anumite destinații, fapt care contravine legii. Ulteiror, am trecut la verificarea autorizațiilor, a licențelor, atestatelor, taloanelor și existența informațiilor minime necesare (tarife, ecuson, numărul de licență). Au fost descoperite , din păcatr, extrem de multe nereguli: trusă medicală expirată din 2007, mașini fără inspecția tehnică periodică… În zilele următoare vom finaliza toate actele de control, Taximetriștii riscă amenzi de până la 30.000 de lei”, a anunțat șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov, Sorin Susanu.

Alte articole:   Este oportună organizarea unui Târg de Crăciun în Piața Sfatului? Votează și tu!

Sursa citată a mai amintit faptul că clienții nu pot fi refuzați de taximetriști decât dacă sunt în stare de ebrietate sau au vestimentația murdară (și pot murdări interiorul mașinii). În plus clientul nu trebuie să plătească o cursă, dacă nu primește la finalul acesteia un bon și faptul că este interzisă negocierea curselor

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.