blog-logo

EXCLUSIV Descindere la depozitul de deșeuri Fin-Eco. Un motiv ar fi și împuțirea Brașovului

EXCLUSIV Descindere la depozitul de deșeuri Fin-Eco. Un motiv ar fi și împuțirea Brașovului

UPDATE Am primit noi informații despre cercetările in dosarul Fin-Eco, care ar fi pornit după 8 noiembrie 2018, când a avut loc dezbaterea publică despre revizuirea autorizației integrate de mediu. Cercetările ar fi început in rem, după care s-au cerut acte de la Agenția de Protecția Mediului (APM) și Garda de Mediu.

Referitor la problemele de evaziune fiscală, circulau zvonuri că multe firme băgau deșeuri fără a fi fiscalizate. Groapa de gunoi a Fin-Eco este un depozit regional, singurul privat din România, iar firma își „face politica” cum dorește…

Potrivit noilor informații primite, cercetările au în vedere și faptul că a existat o poluare a aerului, toată lumea fiind afectată de mirosul insuportabil care era în Brașov. Se pare că nu este întâmplător faptul că Celula 1 a intrat în fermentare și a atins apogeul în momentul în care a emis gaze urât mirositare, fără ca acestea să fie captate și ori arse pentru cogenerare, ori arse direct în aer, așa cum era obligatoriu legal.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - O nouă strategie UE de combatere a criminalității organizate

Și autoritățile au început să o dea la întors după declanșarea scandalului. APM a condiționat eliberarea autorizației integrate de mediu de închiderea conformă a celulelor 1 și 2.

Dar acest lucru survine după ce a început să se cerceteze de ce, de la închiderea celulei nr. 1 din 2010, aceasta nu a fost securizată conform prevederilor legale, să fie anvelopată, să se ia toate măsurile pentru captarea și arderea gazelor. Trebuia închisa legal in 2 ani, acțiunea fiind evaluată undeva la peste 1 milion de euro. Oare de ce atâția ani la rând autoritățile competente nu au luat nicio măsură?

Oare a fost tot o întâmplare faptul că depozitul s-a autoaprins la un moment dat sau și acest eveniment este tot o dovadă că lucrurile nu sunt în ordine în aceste celule?

Alte articole:   Haosul din Ministerul Sănătății, devoalat după demiterea lui Vlad Voiculescu și a Andreei Moldovan

Eliberarea autorizației integrate de mediu este contestată în acest moment de senatorul Allen Coliban. Firma a depus actele și susține că în zona de interdicție (o mie de metri de depozit) nu locuiește nimeni. Adevărul se pare este cu totul altul: sunt câteva sute de persoane, chiar și bebeluși de câteva luni…. Legea spune că firma trebuie să prezinte pentru obținerea autorizației hărți precise, dacă există școli și locuințe. Mai mult, poate ar fi trebuit să existe și un studiu de impact…

Procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, reprezentanți de la Direcția de Sănătate Publică și Garda de Mediu au descins în această dimineață la depozitul de deșeuri nepericuloase al Fin-Eco, pentru efectuarea de cercetări în cadrul unui dosar penal.

Alte articole:   Centre mobile de vaccinare în trei localităţi din judeţul Braşov

Din informațiile pe care le deținem, neoficial, se pare că sunt discrepanțe mari între cantitatea de gunoaie facturată și cea reală, dar și că ar fi probleme în ceea ce privește autorizațiile de funcționare.

Revenim cu informații oficiale, în măsura în care instituțiile implicate le vor da publicității.

Distribuie dacă îți place!
  1. poate ar mai trebui precizat că princonsiliul de administratie la fin eco este unul Bratucu, mare sef mare pe la Universitatea Transilvania, care se laudă ce al l-a facut primar pe Scripcaru. Sa fie intamplator?

    Reply
  2. Ma deia pute a balegar?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate