blog-logo

VIDEO Cei patru motocicliști dispăruți în Masivul Făgăraș, găsiți cu ajutorul elicopterului SMURD

VIDEO Cei patru motocicliști dispăruți în Masivul Făgăraș, găsiți cu ajutorul elicopterului SMURD

UPDATE Cei patru motocicliști au fost găsiți în Valea Berivoi. Doi dintre ei au fost preluați de elicopterul SMURD, urmând să-i recupereze și pe ceilalți. Elicopterul va ateriza la Breaza de Făgăraș.

UPDATE Motocicliștii dispăruți sunt căutați și cu un elicopter SMURD, care a decolat de la Târgu Mureș și va survola zona muntoasă.

Jandarmii montani de la postul din Sâmbăta și salvampntiștii sunt în alertă de ieri după amiază, după ce au primit un apel prin serviciul 112, prin care erau anunțați că patru turiști, pe motociclete, sunt epuizați, nu mai au combustibil, iar bateriile telefoanelor erau descărcate.

Apelul a fost primit prin 112 la dispeceratul IJJ Brașov la ora 13.40. Cel care a apelat a anunțat că e vorba de el și încă trei persoane care s-ar afla în zona Refugiului Brerevoiescu din Masivul Făgăraș. Acesta a comunicat că s-au rătăcit. În noaptea precedentă au fost nevoiți să înnopteze în pădure. În momentul apelului au anunțat că sunt epuizați.

Alte articole:   Brașov - Raport COVID, 27 octombrie: 13 decese și 49 de persoane internate la ATI

„S-a format o echipa mixta de jandarmi montani (4) și salvamontiști (2), care au ajuns în zona indicată de apelant – Refugiul Berevoiescu – dar nu i-au găsit în zonă. În timpul urcării, dinspre Bucium, echipa noastră s-a întâlnit cu încă doi prieteni, cu motociclete, care au pornit și ei în căutarea celor dispăruți. Echipa de căutare este condusă de unul dintre cei mai titrați și experimentați jandarmi montani, plt. adj. Romică Ramba, foarte bun cunoscător al zonei. După ce au «periat» toată zona, la căderea serii, echipa de căutare a decis să suspende căutările și să se întoarcă la bază (Postul de Jandarmi Montani Sâmbăta)”, a precizat reprezentantul jandarmilor brașoveni, Ion Zaharia.

Alte articole:   Propunere de rezoluție: Fond de despăgubire a victimelor vaccinurilor împotriva COVID-19

În această dimineață căutările au fost reluate, de către șase jandarmi și doi salvamontiști.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.