Un senator acuză: Isărescu a luat 120.000 de euro ajutor de pensionare și nu s-a mai pensionat

Un senator acuză: Isărescu a luat 120.000 de euro ajutor de pensionare și nu s-a mai pensionat

Senatorul brașovean Daniel Zamfir (ALDE) a vorbit în emisiunea „La ordinea zilei”, de la Antena 3, despresituația din BNR. Senatorul a aformat și faptul că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a luat 120.000 de euro ajutor de pensionare.

Cei de la BNR înainte de pensionare își iau spor 12 salarii. Acesta nu este un motiv de revoltă? Domnul Isărescu înainte să ia mandatul acesta, a depus dosar de pensionare. A încasat acea primă de 120.000 de euro, nu s-a mai pensionat, dar nu a dat nici banii inapoi”, a spus Daniel Zamfir.

„Cel mai rușinos mi se pare faptul că în anul 2014 si- a înaintat dosarul de pensionare și a încasat de la BNR 130.000 euro ajutor pentru pensionare. Dincolo de faptul că mi se pare revoltător că BNR acorda ajutoare de pensionare de 12 salarii lunare angajatorilor săi, decizia e una ilegală. E ilegală pentru că Mugur Isărescu nu a mai ieșit la pensie, el preluand un nou mandat de guvernator in 2014. Abia din 2017, dnul Guvernator cumulează pensia cu salariul, conform declarației de avere. Așadar, a încasat de la BNR cu trei ani in avans 130.000 de euro. Adică bani cu dobândă zero. De ce se pretează ditamai Guvernatorul la așa ceva? Răspuns simplu: Pentru că poate și pentru că nimeni nu-i cere socoteală”, concluzionează parlamentarul brașovean.

Alte articole:   VIDEO Roxana Mînzatu, despre noul proiect de lege pentru Start Up Nation
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap