Expoziție: „Între Promenadă și Warthe – Zona După Ziduri”

Expoziție: „Între Promenadă și Warthe – Zona După Ziduri”

Alături de Asociația Împreună pentru Dezvoltarea comunității (AIDC), Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov vă invita la vernisajul expoziției „Între Promenadă și Warthe – Zona După Ziduri”.

Evenimentul va avea loc miercuri, 24 iulie 2019, de la orele 13,00, la Sediul central din Livada Poștei, pe terasa din curtea interioară a bibliotecii.

Expoziția cuprinde o introducere și descriere geografică lămuritoare, informații și imagini despre monumentele istorice, clădirile și cele mai importante repere din zona După Ziduri, începând de la bastioanele medievale ale curelarilor și fierarilor, precum și bastionul Graft, Turnurile Alb și Negru, continuând cu edificiile ridicate în secolele XIX-XX (Casa Baiulescu – 1888, Liceul Romano-Catolic – 1901, sediile de azi ale Maternității și Silviculturii, Camera de comerț și industrie Brașov, care este sediul bibliotecii în prezent) amenajarea promenadelor și a locurilor de popas pentru turiști în zona Dealului Warthe și ajungând până la cele mai recente inițiative publice – Drumul nou spre Poiana Brașov, Casa de știință și tehnică pentru tineret, astăzi Agenția județeană a Oficiului Forțelor de Muncă (AJOFM).

„Pentru un aspect coerent al expoziției, am inclus în traseul expozițional și date despre Liceul Andrei Șaguna, unul dintre reperele istorice și identitare esențiale ale Brașovului. Textele sunt redactate într-o manieră accesibilă și constituie o pledoarie pentru istoria locală, atenția acordată trecutului, protecția și respectul mediului”, ne spune Daniel Nazare, directorul bibliotecii și Ruxandra Nazare, organizatorul expoziției.

Alte articole:   Poluarea în Brașov rămâne la cote ridicate. Ce spun măsurătorile?

Panourile expoziționale vor fi montate pe grilajele de fier ale sediului central al bibliotecii și Casei Baiulescu din Livada Poștei, la îndemâna tuturor brașovenilor și vizitatorilor interesați de istoria locului. Expoziția va dura pe tot parcursul anului.

Concepția, documentarea și redactarea expoziției s-au făcut prin efortul bibliotecarilor, iar susținerea financiară a fost asigurată de Consiliul Județean Brașov. În același timp, expoziția este parte din politica Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov, în efortul de a populariza istoria orașului și de a susține educația permanentă a locuitorilor orașului și a publicului general.

În cazul în care vremea va fi neprielnică şi ploioasă, vernisajul va avea loc la Mediateca francofonă, Casa Baiulescu, la parter.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap