VIDEO Parteneriat Ministerul Mediului – LiBearty pentru o lege care să protejeze urșii și oamenii, deopotrivă

VIDEO Parteneriat Ministerul Mediului – LiBearty pentru o lege care să protejeze urșii și oamenii, deopotrivă

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a delcarat astăzi, la Sanctuarul urșilor Libearty, că se va iniția un proiect de lege prin care atât urșii, cât și oameni, să fie protejați, proiect ce va fi realizat cu specialiștii Asociației Milioane de Prieteni.

Reprezentantul Guvernului s-a arătat dezamăgit de faptul că oamenii nu înțeleg că urșii trebuie protejați, pe de o parte, dar și că sunt inconștienți, pe de altă parte, când se apropie de ei să le dea mâncare sau să își facă poze.

Mai mult, Gavrilescu a menționat că astăzi semnează și contractele pentru inchiderea depozitelor de deseuri neconforme din Făgaras, Rasnov, Sacele, Victoria si Zărnesti, în opinia acesteia și acestea având un rol de a atrage urșii în apropierea zonelor urbane.

Ministrul este de parere ca prima masura trebuie sa fie una care vizeaza in primul rand comportamentul cetatenilor care nu respecta legea si hranesc animalele, fiind de părere că trebuie asprite sanțiunile. Totodata, a cerut public si reprezentantilor Garzii de Mediu Brasov sa fie mai activi in ceea ce priveste aceasta situatie.

Alte articole:   Care sunt proiectele mari de investiții în Zărnești, în 2020
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap