blog-logo

Video-Festival în premieră, la Braşov

Video-Festival în premieră, la Braşov

Cinci arte vor fi reunite în cadrul festivalului intitulat TAM TAM ce va avea loc, în premieră, în oraşul de la poalele Tâmpei. Muzica, dansul, artele vizuale, teatrul şi filmul vor fi prezente timp de trei zile în 10 locaţii din municipiul Braşov. Peste 300 de artişti vor face spectacol în oraşul nostru. Tam Tam vine cu o mulţime de surprize atât pentru copii căt şi pentru adulţi.

Primaria Braşov și Consiliul Județean finanţează festivalul cu suma de câte o 100 de mii de lei.

Tam Tam se va încheia cu proiecţii pe zidurile din Piaţa Sfântul Ioan. Programul festivalului poate fi consultat pe siteul www.tamtamfestival.ro.

TAMTAM Festival, care se va desfășura în perioada 26 – 28 iulie 2019 în Centrul Vechi al Brașovului, este primul eveniment care va aduce împreună muzica, dansul, teatrul, artele vizuale și filmul și care își propune să devină un festival de marcă al Brașovului. Este un proiect cultural nou, de muzică de stradă, teatru și dans, organizat de Asociația TAMTAM și de una dintre cele mai implicate asociații culturale din comunitatea brașoveană – Depoul de Artă Urbană, într-o echip din care fac parte muzicienii Horia Mihail și Dragoș Dumitriu. 300 de artiști români și străini sunt implicați în festival, 7 scene vor fi amplasate în Centrul Vechi, iar în Parcul Central copiii vor avea ocazia să se bucure de ateliere de pictură și proiecții de desene animate.

„Acest festival este un concept nou, care vine pe un orizont de așteptare al municipiului Brașov, atât din partea brașovenilor, cât și al vizitatorilor. De la început, de când ne-a fost prezentat acest concept, am spus că este o treabă foarte bună si sper să se materializeze conform așteptărilor. Mă bazez pe faptul că sunt implicați aici oameni din domeniu, care fac acest lucru zi de zi, care au corelat și adunat mai multe componente și mai multe arte, venind cu un concept nou, foarte promițător. Este un eveniment care se desfășoară în mai multe locații de pe domeniul public al Municipiului Brașov și cred că va fi un festival reușit. Iar dacă va fi așa, sperăm să continuăm și anii următori. Invit pe toți cetățenii sau vizitatorii care sunt în oraș să ia parte la acest festival“, a declarat primarul George Scripcaru, în conferința de presă care a avut loc astăzi.

„Ideea mi-a venit în urmă cu vreo trei sau patru ani, anume de a avea un festival mare al Brașovului, al comunității, un festival mare al României, care să aducă Brașovul în rândul celorlalte orașe care au un festival reprezentativ, de anvergură. În urmă cu un an am decis să începem, am format echipa de management, am venit cu această idee de a combina cinci arte, pentru că în Brașov sunt foarte multe evenimente, dar nișate pentru un anumit public. Spectatorul de la operă nu merge la jazz, cel de la jazz nu merge la teatru, cel de la teatru nu merge la arte vizuale și așa mai departe. Prin acest concept, care cred că este primul nu numai în România, ci și în lume, ideea de a combina artele, de a-i face pe artiști vizibili pentru spectatori în alte ipostaze demonstrează că fiecare dintre noi poate avea – sigur are – alte pasiuni, unele descoperite, altele nu. De exemplu, eu sunt muzician, sunt pianist, însă una dintre pasiunile mele secundare este gătitul, iar în cadrul primei ediții a festivalului TAMTAM, unul dintre evenimentele speciale se va numi Muziculinaria, și voi găti împreună cu un alt muzician celebru, Filip Papa, un mare violoncelist și un mare bucătar. Vom găti, apoi vom cânta pentru cei care vor gusta din bucatele noatre. Surprize de acest fel vor mai fi foarte multe în cadrul festivalului. Noi am gândit acest concept în amănunt și pe o perioadă de mai mulți ani, dar depinde și de resursele pe care le avem și tocmai de aceea mă bucură sprijinul și reacțiile pozitive ale autorităților. Am decis să construim o comunitate preocupată de artă, cultură și de spațiu public, să redăm cetatea locuitorilor săi, și să îi primim pe vizitatori cu inimi ce bat simultan“, a declarat Horia Mihail, directorul general și inițiatorul festivalului.

TAMTAM prezintă publicului doritor de frumos evenimente de mare ținută pe străzile orașului vechi și pe scenele din Piața Sf. Ioan, Piața Enescu, Rectorat, strada Republicii, strada Michael Weiss, Piața Paul Richter, în Parcul ”Nicolae Titulescu” și la Poarta Ecaterinei. Totodată, la Sala Reduta, se vor desfășura spectacolele de teatru ”În Parc” de Radu Iacoban (la recomandarea lui Claudiu Bleonț), Atelierul de Teatru și jazz cu Oana Pellea și Mircea Tiberian și ”Insula Sclavilor”, cu teatrul Logos – primul teatru independent din România.

În Parcul Central, copiii vor avea ocazia să se bucure de ateliere de pictură, iar tinerii vor avea ocazia să folosească într-un mod artistic graffiti-ul pe panouri special amenajate. Programul începe vineri (26 iulie) la ora 16:00 și se termină la ora 22:00, iar sâmbătă (27 iulie) și duminică (28 iulie) toate scenele vor avea program între orele 12:00 și 22:00.

Publicul are acces la evenimente precum: Opera Rock ”The One Born From A Star” după basmul Făt-Frumos din Lacrimă, concerte cu Luiza Zan, Alex Azevedo, Vibrate!, Alex Harding, Orkid Band, Irina Sârbu, Claudia & Nocturno Band, Kamerata Kronstadt și la peste alte 60 de concerte susţinute de formații de jazz, muzică clasică, alternativă, pop şi creații DJ. Pentru publicul cinefil, filmele artistice ”Moromeții 2” și ”The Florida Project” vor fi proiectate, iar programul festivalului este completat cu actori în cafenele care vor surprinde spontan vizitatorii, expoziții și Brașovul văzut în Virtual Reality. Finalul TAMTAM Festival Brașov va fi marcat de un eveniment de Video-Mapping în piața Sf. Ioan.

Pentru un inedit muzical, în cadrul TAMTAM Festival Brașov, 4 piane sunt disponibile în oraș pentru cei interesați să încânte la rândul lor trecătorii, şi să devină pianişti de ocazie. Festivalul include șio serie de componente de implicare socială prin programele de voluntariat cu tinerii și prin evenimentul de dans pentu persoane cu dizabilități de pe scena de la Rectorat.

Evenimentele din cadrul festivalului se vor ține cu acces gratuit, cu excepția reprezentațiilor de teatru de la Sala Reduta. Biletele pentru acestea pot fi achiziționate online pe www.bilet.ro și la Centrul Cultural Reduta.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate