Râșnov: Licitație pentru canalizarea pluvială din Cartierul Florilor

Râșnov: Licitație pentru canalizarea pluvială din Cartierul Florilor

Primăria Râșnov a scos la licitație contractul pentru execuția lucrarilor de „Sistematizare si executie canalizare pluviala in cartierul Florilor”.

Cartierul Florilor ste poziționat în partea de nord a stațiunii Râșnov, de o parte și de alta a Străzii Caraiman (DN73). Partea de la vest de Strada Caraiman constituie componenta mai mare din Cartierul Florilor și este constituit din blocuri de locuințe, care sunt deservite cu ajutorul unor alei carosabile cu denumirea de Str. Florilor.

Circulația pe anumite porțiuni din rețeaua de alei carosabile se face cu sens unic, din cauza parcajelor care ocupă o parte din carosabil. Pe lângă parcajele amenajate pe aleile carosabile, se găsesc și câteva platforme amenajate.

Neajunsul principal îl constituie insuficiența dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor de precipitații din zonă precum și a canalizării pluviale corespunzătoare. Trotuarele au lățimi variabile și îmbrăcămintea din mixturi asfaltice.

În partea de la est de strada Caraiman, există un sistem de preluare și evacuare a apelor din precipitații. Asupra întregului cartier, în ce privește carosabilul și trotuarele, apare impresia de lucrări executate neîngrijit, fără atenție dată detaliilor și fără pregătirea corespunzătoare a platformei (asfalt turnat peste borduri vechi, întreruperi de borduri, capace de cămin cu placa vizibilă și neaduse la cota îmbrăcăminții ș.a.m.d.)

Garantia care trebuie acordata lucrarilor ce vor fi efectuate este de 36 de luni. Valoarea estimata a lucrărilor: 1.109.238,70 lei fara TVA, compusa din: sistematizare Cartier Florilor – 857.596,72 lei fara TVA si executie canalizare pluviala Cartier Florilor – 251.641,98 lei fara TVA.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 1 august 2019, ora 15.00.

Foto: rasnoveanul.net

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap