blog-logo

Ursoaica cu cei doi pui, de la Lacul Sfânta Ana, se acomodează la Sanctuarul „Libearty” (Foto)

Ursoaica cu cei doi pui, de la Lacul Sfânta Ana, se acomodează la Sanctuarul „Libearty” (Foto)

Ursoaica care dădea târcoale în ultima vreme pe la Lacul Sfânta Ana, alături de cei doi pui ai ei, mutată zilele trecute la Sancruarul Libearty de la Zărneşti, a ieșit din carantină și a trecut în zona de acomodare.

Mutarea lor la rezervaţia de la Zărneşti a avut loc în noaptea de 12 spre 13 iulie. Operaţiunea a durat destul de mult şi s-a încheiat după ora 3.00 dimineaţă. Apoi, familia de urși a stat câteva zile în carantină, iar joi, a trecut în zona de acomodare.

„Emoțiile au fost mari pentru noi, pentru că este vorba despre o ursoaică venită din sălbăticie. Mămica și cei doi băieți de numai cinci luni s-au oprit însă direct la bunătățile oferite de îngrijitori: fructe și pâine cu muuultă miere. Apoi, mămica și-a condus puii la piscină, unde le-a arătat micuților ce înseamnă o bălăceală adevărată. Nici cățăratul în copaci nu a fost ratat și după ce au obosit bine s-au așezat să doarmă linistiți la umbră”, au precizat reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni.

Deoarece se dorea împușcarea puilor și mutarea ursoaicei într-o altă regiune, ministrul mediului a dat un ordin prin care a precizat că cele trei animale să rămână împreună, astfel,ursoaica și puii ei au ajuns în rezervația de la Zărnești

Alte articole:   29 octombrie, Ziua Internațională a Internetului. Care a fost primul mesaj transmis online

Foto. facebook.com/asociatia.milioane de prieteni

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.