FOTO cartfest 6, evenimentul care a desfătat 30.000 de suflete la Cristian

FOTO cartfest 6, evenimentul care a desfătat 30.000 de suflete la Cristian

Am îndrăznit să începem această ediție a Festivalului de Artă și Cultură Cristian de la concluzia antepusă că ne vom simți bine – și noi, și cultura. Ne bucurăm să vedem astăzi că nu ne-am hazardat și că așteptările noastre au fost depășite de emoțiile și momentele pe care le-am trăit, fie direct, fie prin cei de lângă noi.

cartfest 6 a fost despre simțuri, despre simplitățile esențiale de la baza piramidei fericirii. Cele cinci simțuri principale (înmulțite cu aproape 30.000, audiența totală a evenimentelor, fără a-i include aici pe cei care au urmărit momentele transmise online) s-au reunit de minune într-o osmoză artistică și umană care ne-a proiectat departe, dar care ne-a și adus mai aproape unii de ceilalți – pentru că ne-am făcut prieteni noi și deja buni, fascinați de frumusețea Cristianului și a produsului cultural de aici, printre cei 400 de artiști care au însuflețit scenele din cele cinci locații tradiționale.

Vița de Vie, Bohemia Symphonic Orchestra de la Târgu Mureș, Subcarpați, Taraf de Caliu, Victor Rebengiuc, Alexandra Ușurelu, Damian Drăghici, Marius Mihalache, Lightwave Theatre, The Mono Jacks au fost pentru prima dată la Cristian și nu au contenit să se minuneze de frumusețea locului nostru și de firescul cu care au fost primiți de public, de comunitate și de echipă.

Alte articole:   101 ani de la preluarea administrației din Brașov de Sfatul Național și Comandamentul Militar Român

Brașovencele de la 4Tune Quartet au avut rolul minunat de a inaugura o nouă locație de festival, curtea Casei Parohiale Evanghelice, pe care publicul curios a umplut-o de aplauze și visare în acorduri clasice, într-o seară liniștită de vară.

Vremea, deși capricioasă, nu ne-a oprit nici pe noi, nici pe cei care ne-au vizitat, să dansăm și să cântăm la recitalurile live din curtea Sălii Mari, sau să ne bucurăm de dimineți de weekend în familie la brunch-ul cu produse bune și locale de la noi din sat. Chiar și iubitorii de tenis și-au găsit locul la cartfest 6, unde victoria Simonei Halep a devenit prilej de bucurie generală în fața ecranului din curte.

Devenit tot mai mult o experiență completă pentru familiile cu copii, cartfest 6 a inclus, ca de fiecare dată, și un program de activități de zi reunite în evenimentul cartfest ludic,prin care cei mici au pictat (printre altele, câteva sute de țigle de pe casele din Cristian), au plantat, au modelat lumânări din faguri de albine, au făcut exerciții de dicție și dezvoltare prin teatru și au învățat să își ghideze simțurile după tehnici cercetășești adevărate. În total, peste 1.200 de copii au învățat ceva nou la cartfest 6.

Ne-am uitat atent în jur în aceste opt zile, chiar dacă cele 50 de spectacole și momente artistice ne-au dat mult de muncă, nouă și celor 100 de voluntari din Cristian și Brașov (vă mulțumim, copii și părinți, pentru sprjin!). Sondajul pe care l-am aplicat printre participanții la evenimente ne-a confirmat că diversitatea ofertei culturale și atmosfera festivalului și a localității sunt principalii magneți ai cartfest-ului, dar ne-a și făcut atenți asupra unor aspecte cu care vrem să fim mai precauți de azi încolo.

Alte articole:   Ultimele bârfe pentru posturi vizate de liberalii brașoveni

Credem mai puțin în coincidențe, dar suntem siguri că oamenii, simțurile, locurile și poveștile frumos aliniate sunt convingătoare, puternice și au potențial de reușită. Cifrele de la final ajută, mai ales când reflectă câți ochi au privit uimiți sau înlăcrimați, câte urechi au auzit muzica, câte palme au aplaudat în cor și, mai ales, câte voci și suflete au făcut din nou cultura să se simtă bine la Cristian!

Și pentru că ideile ne vin natural, de la ce vedem și simțim în jurul nostru, avem deja planuri pentru anul viitor, la cartfest 7, în perioada 12 – 19 iulie 2020!

Echipa Cartfest

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap