blog-logo

Concurență mare la Facultatea de Medicină. Care sunt cele mai căutate specializări la Universitatea Transilvania

Concurență mare la Facultatea de Medicină. Care sunt cele mai căutate specializări la Universitatea Transilvania

Peste 7.000 de candidați și-au depus și validat dosarele, până joi, pe 6.215 locuri de licență la zi, la una din cele 18 facultăți a Universității Transilvania Brașov.

După primele 4 zile de înscrieri la Universitatea Transilvania Brașov, 7.185 de candidați și-au depus dosarele, pe 6.215 locuri de licență la zi (2.827 fără taxă, 3.144 cu taxă, 244 pentru categorii speciale), pe diferite programe.

Potrivit datelor prezentate de Universitatea Transilvania, la acest moment sunt 42 de programe cu peste 1,5 candidați/loc bugetat și 17 programe cu peste 1,5 candidați pe total.

Cei mai mulți candidați, respectiv 1.418, a atras Facultatea de Medicină unde sunt 355 de locuri (149 de locuri sunt fără taxă, 175 cu taxă și 31, rezervate candidaților din categoriile finanțate de la buget (din mediul rural, rromi, olimpici)).

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - Lege nouă: evazioniștii scapă de închisoare

Din punct de vedere al candidaților pe total locuri aici sunt 8,05 candidați pe un loc pe un loc, iar din punct de vedere al candidaților pe numărul de locuri bugetate sunt 15,72 candidați pe un loc.

Următoare două specializări din punct de vedere al candidaților pe total locuri sunt Informatică Medicală cu 3,56 de candidați pe un loc și Știința Calculatoarelor cu 2,96 de candidați pe un  loc.

În ceea ce privește numărul candidaților pe locurile bugetate, următoarele două programe, cele mai căutate după Medicină, sunt Psihologia, cu 9,96 candidați pe un loc și Comunicare și Relații Publice cu 6,76 candidați pe un loc.

Alte articole:   4,53 la mie, incidența la nivelul județului. La Comăna s-a ajuns la 16,5 la mie!

De menționat că la 15 din cele 18 facultăți ale Universității Transilvania din Braşov admiterea se face pe bază de dosar, ierarhizarea candidaților fiind determinată de media obținută la bacalaureat.

La Facultatea de Muzică, Facultatea de Medicină și Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane se dau examene sau probe teoretice și de aptitudini. Acestea se vor desfășura în perioada 21-23 iulie.

Rezultatele primei etape a concursului de admitere sesiunea de vară vor fi afişate în 24 iulie.

Foto: arhiva/antena3.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate