blog-logo

Sesizare la DIICOT pentru o achiziție de la Spitalul Clinic de Psihiatrie si Neurologie Brașov

Sesizare la DIICOT pentru o achiziție de la Spitalul Clinic de Psihiatrie si Neurologie Brașov

Scandalul de la Spitalul Clinic de Psihiatrie si Neurologie Brașov, referitor la achiziția serviciilor de pază, capătă amploare. Lipsa de transparență la această unitate este remarcabilă și prin faptul că, pe site-ul instituției, la capitolul achiziții, nu figurează nimic pentru ace an, ci doar niște situații din anii trecuți…

După ce firma Protector Agency a contestat modul cum s-a organizat achiziția de către conducerea Spitalului și Consiliul de Administrație și a anunțat că va sesiza DNA (chestiune despre care newsbv.ro a scris în exclusivitate AICI), o altă firmă, Silnef Security, care a depus ofertă pentru aceste servicii, contestă modul cum s-a adjudecat contractul și anunțat că sesizează DIICOT pentru „constituire de grup infracțional și favorizarea câștigătorului de către comisia care a decis atribuirea directă”, apreciind că oferta declarată câștigătoare este „mincinoasă”.

Alte articole:   4,62 la mie, incidența la nivelul județului. Comăna, aproape de pragul de 15 la mie!

De data aceasta, este vorba despre faptul că firma declarată câștigătoare, Ultra Security, a prezentat date nerealiste: „timpii de intervenție ai Ultra Security sunt nerealiști. Se vorbește despre un parc auto de 22 de mașini, lucru care nu a fost verificat”.

Din analiza ofertelor, prima chestiune care ar fi trebuit să ducă la anularea achiziției este faptul că, deși se solicită ca ofertele depuse să aibă o perioadă de valabilitate de 90 de zile, acest termen nu este respectat de niciuna dintre firmele participante: Ultra Security – ofertă valabilă 62 de zile, Silnef Security – 78 de zile, Dumapa Proiect Alarm – 60 de zile.

Alte articole:   Accident pe DN1, la ieșirea din Vlădeni spre Perșani

Care erau timpii de intervenție și care erau ofertele per oră (tarifele nu conțin TVA): Ultra Security – 16,5 lei, 1 minut, Silnef Security – 13,5 lei, 7 minute ziua, 4 minute noaptea, Dumapa Proiect Alarm – 17 lei, timpul de intervenție 1-2 minute.

Un alt element interesant este că, la capitolul „Durata contractului”, se menționează faptul că se poate prelungi prin act adițional, dar nu se mai precizează și pentru ce perioadă… Sau intenționat nu s-a menționat acest lucru, pentru ca să poată fi prelungit ulterior pe perioadă nedeterminată?

Iar „cireașa de pe tort” este dată de faptul că cei de la spital vor să plătească mai mult firmei Ultra Security decât era prevăzut în buget! Astfel, conform notei justificative de buget nr. 9244/3.6.2019, cuantumul alocal pentru 11 luni era de 831.371,64 de lei, adică 453.475,44 de lei pentru șase luni. În schimb, prin angajamentul de buget individual făcut de spital pentru Ultra Security (nr. 1100/21.6.2019), se prevede o sumă mai mare, respectiv 476.894,88 de lei. O mică diferență de aproape 5.000 de euro…

Alte articole:   4,62 la mie, incidența la nivelul județului. Comăna, aproape de pragul de 15 la mie!

La final, mai amintim că pe rolul instanțelor de judecată mai sunt două procese prin care Protector Agency solicită suspendarea atribuirii serviciilor de pază către firmă câștigătoare, respectiv anularea întregii proceduri de achiziție a acestor servicii.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate