blog-logo

Zamfir: Softul de la alegeri ar trebui să fie la Autoritatea Electorală Permanentă, nu la STS.

Zamfir: Softul de la alegeri ar trebui să fie la Autoritatea Electorală Permanentă, nu la STS.

Senatorul ALDE Daniel Zamfir afirmă, într-un interviu pentru Radio France International, referindu-se la comisia parlamentară de anchetare a eventualelor fraude la alegerile din 26 mai, că softul de la alegeri ar trebui să fie la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), nu la STS.

„Rolul acestei comisii nu este de a invalida cumva alegerile europarlamentare, ci de a constata existența unor nereguli și ca acestea să nu se mai repete și la alegerile prezidențiale și anul viitor, la cele locale și parlamentare, lucru cred că este absolut obligatoriu (…). Dacă au fost nereguli în procesul de votare, cine le-a făcut trebuie să plătească, dar și mai important decât asta este să le determinăm ca ele să nu se mai repete. (…) Sunt discuții în spațiul public dacă este firesc ca softul acela care numără voturile la alegeri e normal să fie la un serviciu secret militarizat (STS). Din punctul meu de vedere și aici e o opinie personală, ar trebui să fie exact la Autoritatea Electorală Permanentă, cea care organizează alegerile este și cea care într-un final are obligația să numere și să încheie tot procesul electoral”, a spus Zamfir.

Alte articole:   Brașovul, unul dintre cele mai poluate orașe din Europa

Daniel Zamfir are totodată semne de întrebare legate de numărul cetățenilor care au votat pe liste speciale, inclusiv în județul Brașov: „Este și pentru mine un semn de întrebare cum de într-o duminică în care n-a fost o zi specială de sărbătoare ca să determine… a fost atâta apetit turistic pentru foarte mulți cetățeni ai României și nu discutăm numai de zone turistice, nu discutăm de concentrații de studenți și așa mai departe, ci pur și simplu de localități unde n-a prea fost sub nici o formă de-a lungul timpului vreodată un obiectiv turistic să determine oameni să ajungă pe acolo”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.