VIDEO Cu toporul la adunat de vișine

VIDEO Cu toporul la adunat de vișine

Un cititor ne-a transmis următoarele imagini, în care se vede cum trei seniori adună vișine lângă blocul unde locuiesc, pe strada L.C. Babeș, în blocul 19.

În urma unei sesizări primită în dimineața zilei de 15.07.2019 și a unor imagini apărute pe o pagină de socializare, polițiștii locali spun că s-au deplasat la adresa indicată și au stabilit că în urmă cu o săptămână o persoană a tăiat un pom fructifer din gradina blocului unde locuiește.

Persoana în cauză a fost identificată și sancționată contravențional cu amendă de 1.000 lei. Totodată, aceasta și-a luat angajamentul că în toamna acestui an va planta un puiet de pom fructifer în locul celui tăiat.

„Cu această ocazie, Poliția Locală Brașov le reamintește cetățenilor orașului că toaletarea arborilor de pe raza municipiului se pot face doar în anumite condiții, conform HCL 153/2010 (Regulamentul privind stabilirea normelor locale unitare de protecţie a spaţiilor verzi, organizarea, dezvoltarea şi întreţinerea acestora pe teritoriul municipiului Braşov). Astfel, tăierile de arbori și arbuști de pe domeniul public și privat al municipiului Brașov se avizează doar de către Serviciul Amenajare Zone de Agrement din cadrul Primăriei Municipiului Braşov, prin inspectorii de specialitate. De asemenea, potrivit normativului amintit, sancţiunile pentru tăierea sau toaletarea ilegală a arborilor sunt aplicate de către Poliţia Locală Braşov. Așadar, sancţiuni pentru aceste fapte sunt între 200 lei şi 1000 lei (pentru persoane fizice) şi între 1.000 şi 5.000 lei (pentru persoane juridice)”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Locale.

Alte articole:   VIDEO Roxana Mînzatu, despre noul proiect de lege pentru Start Up Nation

Sesizări se pot face la la numărul de telefon 0268.954 (24 de ore din 24, 7 zile din 7), pentru ca dispecerul de serviciu să trimită un echipaj, care poate lua măsurile legale, dacă acestea se impun.

De asemenea, vă puteți adresa și în scris solicitările, sesizările ori reclamațiile la adresa de e-mail dispecerat@politialocalabrasov.ro sau acestea pot fi depuse la Registratura instituției cu sediul în strada Nicolae Bălcescu nr. 62-64.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap