blog-logo

Mii de parfumuri și sute de haine contrafăcute, confiscate în urma unor percheziții, în Brașov

Mii de parfumuri și sute de haine contrafăcute, confiscate în urma unor percheziții, în Brașov

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalitații Economice din Brașov au efectuat cinci percheziţii, miercuri, în Brașov, într-un dosar penal vizând comiterea infracțiunii de contrabandă.

Potrivit reprezentanțiilor Inspectoratului Județean de Poliție Brașov au fost vizate domiciliile unor persoane fizice bănuite că ar fi introdus în țara noastră produse de parfumerie, cosmetice și articole de îmbrăcăminte purtând denumirile unor mărci celebre, susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele ar fi fost fabricate în spaţiul extracomunitar, respectiv în Turcia, și nu ar fi fost declarate la organele vamale, în scopul sustragerii de la plata T.V.A. –ului şi a taxelor vamale aferente.

Produsele respective ar fi fost comercializate către clienți din România și din spațiul comunitar, ca produse originale.

Alte articole:   Peste 10% din unitățile școlare preuniversitare brașovene se află astăzi în scenariul roșu

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 5.200 de parfumuri, 130 de produse cosmetice și peste 900 de articole de îmbrăcăminte, valoarea lor de piață fiind estimată la 450.000 de lei.

Polițiștii au condus la audieri patru persoane, față de care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similar cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Acțiunea, desfășurată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. În activități au fost angrenați și colegi de la Serviciul Criminalistic Brașov și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov.

Distribuie dacă îți place!
  1. spuneti si cum se numesc ,aratati-i aici,cine sunt ca sa i cunoastem si noi cand ne sfideaza din masinile lor mari si scumpe!!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.