Ziua și ordinul de protecție. Braşoveni, cercetați penal pentru ameninţare și violență împotriva soțiilor

Ziua și ordinul de protecție. Braşoveni, cercetați penal pentru ameninţare și violență împotriva soțiilor

Mai multe ordine de protecție au fost emise de polițiștii brașoveni, în ultimele zile, cele mai multe fiind cerute de femei care au fost victime ale violenței în familie sau au fost amenințate.

Polițiștii au emis marți, 9 iulie, alte ordine de protecție în cazul a două femei din județul Brașov.

Un braşovean de 42 de ani, din municipiul Brașov este cercetat penal, după ce și-ar fi ameninţat soţia cu care se află în divorţ.

Bărbatul ar fi amenințat-o, telephonic, cu acte de violență pe soția sa, în vârstă de 44 ani.

Femeia a depus plângere, iar polițiștii Secţiei 3 Poliţie Braşov au emis ordin de protecţie provizoriu pe o perioada de 5 zile față de bărbatul în cauză și au dispus ca acesta să păstreze o distanță de 100 metri față de soția sa.

Cercetarile continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „amenințare”.

Și polițiștii din Săcele au emis, marți, ordin de protecție provizoriu față de un localnic de 42 de ani care ar fi agresat-o fizic pe soția lui, cu patru ani mai tânără, în timp ce se aflau acasă.

Bărbatul ar fi agresat-o fizic pe soția sa, în vârstă de 38 ani, în timp ce se aflau la domiciliul comun, lovind-o cu pumnul în zona umărului, fără a-i provoca leziuni, dar creându-i acesteia o stare de temere.

„În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat că există risc iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbatul în cauză, au dispus evacuarea temporară a acestuia din locuința comună și păstrarea unei distanțe de 200 metri față de persoana vătămată”, conform subcomisarului Alina Ivan, reprezentant al Poliției Județene Brașov.

De asemenea, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violența în familie”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

Alte articole:   VIDEO Roxana Mînzatu, despre noul proiect de lege pentru Start Up Nation
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap