Voucherele de vacanță, un chin pentru primării

Voucherele de vacanță, un chin pentru primării

Guvernul României sprijină dezvoltarea turismului în țara noastră. În ciuda faptului că la sfârșitul anului trecut s-a luat decizia ca toți salariații din sistemul public să beneficieze de vouchere de vacanță, unele primării din țară le acordă funcționarilor aceste vouchere numai în iarnă sau deloc. Acest fenomen este întâlnit și la Primăria Municipiului Brașov, cât și la cea din Râșnov.

Funcționarii din Brașov nu au primit voucherele de vacanță nici anul trecut și nici anul acesta. Bugetul pentru aceste vouchere de vacanță ar depăși 3000000 de lei și ar fi acordat salariaților primăriei, instituțiilor din subordinea Consiliului Local și instituțiilor de cultură.

Ar fi un efort financiar foarte mare, iar din punctul nostru de vedere este mult mai important să ne concentrăm pe partea de investiții, atâta timp cât salariile în administrația publică au mai crescut față de anii precedenți. Dacă va exista un surplus foarte mare de fonduri, atunci putem lua în discuție, dar cu siguranță în acest an, nu se pot da vouchere de vacanță, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

La Râșnov însă, în anul 2017, primăria a primit din cote defalcate pe impozit pe profit și din TVA, 24000000 de lei, iar anul acesta a primit numai 5700000 de lei.

Deocamdată, aceste tichete de vacanță nu s-au acordat. Noi le-am prevăzut în buget, dar până în momentul acesta nu le-am acordat, fiindcă pe partea de funcționare avem destul de puțini bani, susține primarul orașului Râșnov, Liviu Butnariu.

Instituția speră ca până în luna septembrie să primească alți bani din rectificarea bugetară la nivel național. În acel moment, primăria va decide dacă salariații vor primi vouchere de vacanță sau nu.

Alte articole:   EXCLUSIV Interlopii din Brașov nu furau bani din bancomate în SUA, mergeau „la pește”!
Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.