Muncitorul decedat pe șantierul de la AFI Brașov, a căzut de la o înălţime de aproximativ doi metri

Muncitorul decedat pe șantierul de la AFI Brașov, a căzut de la o înălţime de aproximativ doi metri

În urma accidentului de muncă produs, luni, pe șantierul AFI Brașov, în care un muncitor și-a pierdut viața căzând de pe o schelă, polițiștii brașoveni, au demarat cercetări în cadrul unui dosar penal pentru „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „ucidere din culpă”.

Potrivit reprezentanțiilor Poliției Județene Brașov, bărbatul decedat ar fi căzut de la o înălțime de numai doi metri, însă căzătura i-a fost fatală.

„Un bărbat, în vârstă de 43 ani, din jud. Dâmbovița, s-a precipitat de la o înălțime de aproximativ 2.30 m. Echipajul medical ajuns la fața locului a declarat decesul. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de «neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă«, «nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă» și «ucidere din culpă»”, a precizat agent de poliție Nadia Olaru.

O anchetă a fost declanșată și de către inspectorii de muncă.

În urma tragicului accident reprezentanții grupului AFI Europe România au emis o declarație.

„Informăm cu deosebit regret că un angajat al unuia dintre subcontractorii noștri a încetat astăzi din viață pe șantierul AFI Brașov. În aceste momente grele, transmitem sincere condoleanțe familiei, apropiaților și colegilor. Ne oferim întregul sprijin și colaborăm îndeaproape cu poliția și cu autoritățile competente în derularea anchetei privind circumstanțele producerii acestui incident trist. AFI Europe este o companie cu un angajament puternic privind normele legale și procedurile de siguranță care trebuie respectate pe toate șantierele pe care operează – și vom continua să impunem aceste standarde tuturor contractorilor și partenerilor cu care colaborăm,” a fost reacția oficială a reprezentanțiilor mall-ului.

În ultima lună trei accidente de muncă, toate căderi de la înălțime, au fost înregistrate pe şantierul mall-ului. Primele două soldate, din fericire, doar cu rănirea victimelor.

Alte articole:   "Stelele-n Cer", ultimul concert din acest an, la Biserica Neagră

Foto: arhiva/mediafax.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap