ÎN DIRECT Conferință de presă la PNL Brașov. Silviu Costea și Marius Neculoiu

ÎN DIRECT Conferință de presă la PNL Brașov. Silviu Costea și Marius Neculoiu

Vicepreședinții PNL Brașov Silviu Costea și Marius Neculoiu susțin la această oră o conferință de presă.

Silviu Costea spune că partidele de guvernământ nu înteleg că stimularea mediului de afeceri vor aduce bunăstarea României, iar partea de investiții este din nou afectată în programul de guvernare, ci spre măsuri sociale, lucru dovedit de creditele contractate în ultima perioadă.

Liberalii vor să amendeze și Legea prin care se stabileste salarizarea in funcție de studii.

Fostul senator Marius Neculoiu s-a referit la două măsuri aflate în vizorul Ministerului Sănătății.

„Este în debzatere publică o OUG, prvind reforma în domeniul Sănătății, care se dorește centralizare la nivel regional ocuparea tuturor posturilor din spital, de la infirmierie până la medici. Mie mi se pare un pic exagerată această măsură, iar părerea mea este că nu e bună o astfel de OUG, pentru că ar complica lucrurile. Ce ar însemna pentru Regiunea Centru. ca o dată pe trimestru să se organizeze concurs pentru ocuparea posturilor de asistenți medicali. Toate posturile se vor organiza într-un singur centru, din regiune. Este o cheltuială în plus și pentru oameni. Dacă vrea să dea concurs pentru un post la Zărnești, Credeți că vrea cineva să vina la Zărnești de la Târgu Mureș? Eventual, la medici, poate ar avea o justificare o asemenea măsură.

A doua măsură contestată este emiterea unui ordin de minstru ca medicii să fie plătiți în funcție de performanță. „Acest lucru este benefic. Problema este cum realizezi acest lucru. Au fost discuții de pe vremea Guvernării Ponta pentru acest lucru, dar nu se poate realiza decât dacă se modifica atribuțiile managerilor de spitale. Una e să faci ca medic chirurg trei opeeații grele pe zi, sau cinci operații ușoare pe zi. Dar ce faci la medicină internă sau alte specilaități. Acolo ce criterii folosești? Apoi, una e să fii medic implicat direct, cu multe gărzi etc., alta să ai o activitate mai mică. În schimb, interesul managerilor este să aducă medici specialiști care să fie specialiști în domeniul lor. Iar pe acești oameni trebuie să îi plătești”, a afirmat Neculoiu. Având multe cazuri, acestea sunt decontate de casele de asigurări de sănătate, iar Spitalul câștigă și devine profitabil.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov