A renunțat la slujba de la bancă pentru o afacere cu delicatese în Brașov

A renunțat la slujba de la bancă pentru o afacere cu delicatese în Brașov

Florentin Țăranu are 33 de ani și este, de loc, din Focșani. A absolvit Finanțe-Bănci la Universitatea Româno-Americană la București. După facultate s-a angajat la bancă, unde a lucrat timp de opt ani. De fapt, aici s-a angajat încă de pe băncile facultății,

După această experiență, a decis că este momentul să își ia viața în mâini și să nu mai depindă de nimeni.

„Am început cu o covrigărie, pe cont propriu. eu frământam aluatul și eu puneam la copt. Am avut și un magazin Fornetti, în sistem de franchiză, acasă, la Focșani. Dar am vrut să evoluez, să fac altceva, fiind și căsătorit și cu doi copii micuți. Focșaniul era mort și nu puteam să evoluez”, își începe povestea Florentin.

Am ales Brașovul pentru că este un loc pentru familie

Într-un concediu la Praga, a văzut un concept culinar care în România nu exista. Mai mult, și-a dat seama că este ceva care chiar i se potrivește. Era vorba despre „chimney cake”.

„Era ceva asemanator ca la covrigi, pentru ca am eu facut efectiv covrigi. Eu îi roluiam, iar sistemul era asemănător și am zis, de ce nu, trebuie să încerc, pentru că am o experiență în domeniu de 10 ani. De ce am ales Brașovul? Am avut în vedere și Bucureștiul, dar Brașovul este un loc de familie și are un număr ridicat de vizitatori, români și străini. După mine, este cel mai bun din țară ca turisti”, ne spune tânărul

A vrut să meargă să se specializeze în Polonia pe chimney cake și, căutând pe internet, a găsit Good Food.

Alte articole:   70 de ani de la deschiderea primei Pinacoteci a Brașovului

„După ce am gustat produsul, am vrut sa iau franciză pentru un magazin, dar văzând potențialul, am luat franchiza pe toata țara”, precizează Florentin.

Ce este chimney cake

Chimney cake – trdelnik (cehă), este un aluat de formă conică, iar Vladimir Novak, franchizorul Good Food, s-a gândit să îl asezoneze cu diverse condimente și să-l umple cu înghețată și fructe prospete și frișcă naturală, care este preparată zilnic în laboratorul propriu. Trebuie precizat că Vladimir s-a specializat în Italia și are peste șase ani de experiență în gelato.

Cornul arata ca un kurtos kalacs, dar rețeta de conținut este îmbunătățită, în sensul că are ingrediente adaptate la bucătăria modernă. De exemplu, cele sărate sunt acoperite cu parmezan, iar umplutura poate fi cu rucola, piept de curcan, rosii cherry, maioneză și muștar etc.

„La varianta de desert, cu înghețată, la cea cu vanilie, de exemplu, preferăm ingredientele din străintătate, pentru că distribuitorul din România nu le are. Sunt foarte scumpe, dar noi preferăm calitate, nu folosim premixuri care amestecate cu apă să formeze «înghețata». Înghetata de ciocolată o facem din ciocolata cu aport de cacao. Topim ciocolata 75% cacao, la care mai adăugăm cacao. La cea de zmeură folosim frisca naturala si fructe proaspete. Folosim fistic zdrobit, nu arome, nucă zdrobită de la noi, iar praful de zmeură naturală este adus din Praga. Nu conține coloranți. La înghețata cu carbune activ folosim iaurt natural bio. Mai mult, vreau să precizez că folosim lapte de la o firmă din Brașov”, spune Florentin.

Secretul preparării înghețatei este știut de doar de tânărul antreprenor. Doar el o prepară, pentru că este folosită o rețeta secretă, dată de franchizor.

„Și eu o voi da la rândul meu franchizatului, dar investiția e destul de mare: 130.000 – 150.000 de euro cu totul. Taxa de franchiza este 10.000 de euro, și include trainingul, restul este pentru materii prime de început, utilaje, firma luminoasa, proiectare spațiu, mobilier etc”.

La începutul lunii aprilie 2019 s-a deschis prima locație GOOD FOOD® în Romania.

Alte articole:   COD ROȘU de interlopi la Brașov!

„Investiția în acest tip de franciză poate varia în funcție de costurile locale ale forței de muncă și a tehnologiei, cu toate acestea, investitatia poate fi recuperata rapid. Aceasta este de obicei o afacere care necesită puțini angajați, doar muncă multa și un francizor potrivit, determinat, si care sa inteleaga povestea acestui produs unic. In acest context, rentabilizarea investiției poate fi surprinzător de scurtă”, mai spune Florentin Țăranu deținătorul francizei Good Food Chimney.

Locația în Brașov este Piața Sfatului din Brașov (Appolonia Hirscher nr.2, lângă Muzeul Civilizației Urbane). La Brașov lucrează 10 oameni, dintre care șase în bucutărie, trei pe tură, iar patru persoane la montarea prepratelor și la servire.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.