Weekend cu sancțiuni pe bandă rulantă. Zeci de șoferi brașoveni au rămas fără permis

Weekend cu sancțiuni pe bandă rulantă. Zeci de șoferi brașoveni au rămas fără permis

Peste 60 de permise de conducere au fost reținute de polițiștii rutieri brașoveni în acest sfârșit de săptămână, 5 – 7 iulie a.c., în urma acțiunilor organizate pe raza județului Brașov, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră la nivelul judeţului, fluidizarea traficului, prevenirea şi combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului.

Pe parcursul week-end-ului, polițiștii rutieri au aplicat peste 554 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 107.000 de lei.

Dintre acestea 251 pentru viteză neregulamentară, 34 pentru conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului, 63 pentru ocupanții vehiculelor care nu purtau centura de siguranță, 17 pentru folosirea telefonului mobil de către conducătorii auto fără dispozitiv tip ”hands free”, 13 pentru abateri săvârșite de pietoni  și restul pentru diferite alte abateri.

Alte articole:   Complexul Favorit din Poiana Brașov, scos din nou la vânzare. Care este prețul acestuia

De asemenea, au fost reținute  în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, un număr de 64 permise de conducere și au fost retrase 24 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat 9 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 8 infracțiuni pentru conducere sub influența alcoolului și o infracțiune pentru conducere fără permis.

În cadrul activității au fost sancționate contravențional două persoane juridice, pentru nerespectarea condițiilor de efectuare a lucrărilor stabilite prin avizul eliberat de Serviciul Rutier Brașov.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate