Universitatea Transilvania din Brașov susține performanța!

Universitatea Transilvania din Brașov susține performanța!

Cea mai mare universitate din Regiunea Centru continuă programul de susținere a elitelor!

Candidații admiși la programele de licență care au fost șefi de promoție la liceul absolvit, membrii ai loturilor olimpice ale României și care au participat la competiții internaționale, dar și cei care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat vor primi și anul acesta un laptop, cazare și o masă gratuită la cantină pe tot parcursul anului universitar.

Universitatea Transilvania din Brașov continuă programul ,,Susținem performanța”. Programul urmărește susținerea financiară a elevilor performanți pentru a studia în cadrul Universității. Astfel, elevii absolvenți ai clasei a XII-a care îndeplinesc cumulativ condițiile: media notelor din clasele IX-XII este mai mare sau egală cu nota 8, iar venitul pe membru de familie din luna mai 2019 este mai mic sau egal cu 2080 lei brut, vor primi pe durata anului I de studiu, cazare gratuită în căminele studențești, masă gratuită la cantina universității pe durata anului universitar (voucher zilnic de masă) și un voucher pentru rechizite cu valoarea de 400 lei. În total, 54 de candidați admiși la Universitatea Transilvania din Brașov în sesiunea de admitere iulie 2019 pot beneficia de acest program. Beneficiarii vor fi stabiliți în funcție de media de admitere și vor fi maximum trei candidați admiși pentru fiecare facultate.

Alte articole:   Kite challenge de Ziua Internațională a Copilului: Să colorăm cerul cu zmee!

Candidații la studiile universitare de licență, care au obținut în perioada studiilor liceale distincții (premiile I, II, III, mențiune) la olimpiadele școlare internaționale recunoscute de către Ministerul de resort, beneficiază de dreptul de a se înscrie, fără susținerea concursului de admitere, pe locurile finanțate de la buget, pentru un program de licență.

Mi s-a părut un avantaj foarte mare, pentru că am putut în orarul săptămânal, să mă duc la cantină, când aveam ore de dimineață și după-masă și aveam o pauză, puteam să merg cu colegii la cantină. M-a ajutat foarte mult și laptopul, pentru că aveam cerințe suplimentare din partea facultății și atunci m-a ajutat să îmi duc toate temele la bun sfârșit, susține Vlad Vrabie, unul dintre studenții beneficiari.

Absolvenții claselor a XII-a de liceu sunt așteptați să se înscrie la cele 18 facultăți ale Universității Transilvania Brașov, în perioada 15-20 iulie 2019.

Pentru sesiunea de vară sunt disponibile pentru admiterea la programele de licență – învățământ cu frecvență 6.215 locuri. Din totalul numărului de locuri disponibile, 2885 de locuri sunt finanțate de la buget (dintre care 18 sunt pentru candidații de etnie romă și 40 pentru absolvenții din mediul rural), iar 3233 sunt cu taxa.

De asemenea, Universitatea Transilvania din Brașov scoate la concurs 44 de locuri cu bursă și 24 fără bursă pentru românii de pretutindeni și 29 de locuri pentru cetățeni din țări terțe ale Uniunii Europene. Pentru programele de licență cu frecvență redusă și învățământ la distanță sunt disponibile 475 de locuri,  respectiv 885.

Alte articole:   Tatian Diaconu despre cum a afectat coronacriza mall-urile din România. Cât a pierdut Coresi Shopping Resort

Pentru admiterea la studii de masterat – învățământ cu frecvență, Universitatea Transilvania din Brașov pune la dispoziția candidaților 3115 locuri, din care 1350 sunt finanțate de la buget, iar restul, cu taxa. La masterat, formă de învățământ cu frecvență redusă sunt disponibile pentru anul universitar 2019-2020, 175 de locuri.

Taxele de școlarizare pentru anul universitar 2019-2020 sunt cuprinse între 3.500 lei și 6.000 lei. Taxele de înscriere la facultate sunt de 200 lei pentru toate facultățile universității, cu excepția Facultății de Medicină, unde taxa este de 250 lei.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. Ce sustine ?
  Va spun eu ce sustine: bataia de joc a cadrelor didactice la adresa studenilor! Oameni a caror singura placere sadica este sa-si bata joc de copiii oamenilor!
  Sustine batjocora, barfa, parvenitismul, lipsa de profesionalism, deprofesionalizarea! Oameni cu reale probleme psihice au ajuns in functii de conducere! Si de-aici, taie si spanzura, fara sa-si dea seama ca nu au contribuit cu nimic la calitatea actului de invatamant!
  Unii carora, un guvern asemenea lor, le-a marit salariile nejustificat, s-au suit ca scroafa in copac!
  Universitatea asta ar trebui cel putin restructurata din temelii!

  Reply
 2. Dragi absolventi, daca nu doriti ca 3,4 ani din viata sa va fie furati, sa va simtiti umiliti, sa fiti tratati ca niste animale, atunci evitati aceasta universitate!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov