Începe Festivalul Internaţional de Folclor „Garofiţa Pietrei Craiului”

Începe Festivalul Internaţional de Folclor „Garofiţa Pietrei Craiului”

Artişti şi ansambluri folclorice din România şi alte trei ţări vor participa, în perioada de astăzi până duminică (5 – 7 iulie), la Braşov, la a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Garofiţa Pietrei Craiului”, organizat de Centrul Cultural Reduta.

Ediția din acest an al evenimentului care promovează tradițiile și diversitatea culturală, oferind publicului o experiență multiculturală unică, reuneşte ansambluri folclorice din Croația (Ansamblul “KUD «SIJAC LUCKO ” ), Polonia (Ansamblul LUBENKA”), Serbia (Ansamblul folcloric ”ABRASEVIC ”), Romania ( Ansamblul Burnasul al Centrului Judetean Pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Teleorman )și ansamblul Centrului Cultural Reduta( Ansamblul folcloric ”Poienița”).

Obiectivul festivalului este de a promova cultura tradiţională a ţărilor participante, cât și de a crea o punte de legătură şi un schimb cultural între ansambluri.

Pe scenă vor urca şi ansambluri ale comunităţilor de maghiari şi saşi din judeţul Braşov, iar în Centrul Vechi al Braşovului se va desfășura parada portului popular.

Programul festivalului

Ziua de vineri este dedicată promovării în județ a culturii tradiționale a țărilor participante, ansamblurile invitate urmând să susțină un spectacol la Cetatea Prejmer, la ora 17:00.

Sâmbătă ne întâlnim cu ansamblurile folclorice la Feldioara, începând cu ora 17:00.

Ziua de duminică este dedicată publicului brașovean. Astfel, în ultima zi a festivalului, publicul este invitat la o paradă a costumelor populare (ora 16:00) și la spectacolul de gală, în Piața Sfatului (începând cu ora 16:30), la care vor participa, pe lângă ansamblurile internaționale invitate: Ansamblul „Burnasul” al CJCPCT – Teleorman și Ansamblul folcloric „Poienița” al Centrului Cultural Reduta.

Alte articole:   Perdea verde, pe Varianta ocolitoare a Braşovului

La finalul spectacolului de gala va sustine un recital extraordinar îndrăgita solistă de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița.

Festivalul Internaţional de Folclor „Garofiţa Pietrei Craiului”este organizat de Centrul Cultural „Reduta”, instituţie din cadrul Consiliului Judeţean Braşov.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.