blog-logo

42 de muncitori la negru, depistaţi de inspectorii ITM Brașov

42 de muncitori la negru, depistaţi de inspectorii ITM Brașov

Inspectorii de muncă au luat la puricat, în luna iunie, societăţile comerciale din judeţul Brașov, în căutare de angajaţi care muncesc ilegal.

Astfel, în urma controalelor privind munca la negru, inspectorii ITM Brașov au fost depistate 42 de persoane care munceau fără a avea formele legale încheiate, la 19 agenți economici.

În consecință, cei 19 angajatori s-au ales cu amenzi în valoare totală de 380.000 lei.

De asemenea, inspectorii au constatat şi abateri privind securitatea în muncă. 46 de agenți economici au primit amenzi în valoare de peste 90.000 de lei.

„Tot în luna iunie, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat 88 controale, în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate 46 de angajatori, cu amenzi în valoare de 93.500 lei și au fost date 58 de avertismente”, a declarat Adrian Reit, inspector șef ITM Brașov.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor referitoare la completarea și transmiterea REVISAL, inspectorii ITM au făcut 164 de controale, în urma cărora nu a fost sancţionat nici un angajator.

Alte articole:   Ministerul Sănătății susține că pastilele cu iod vor fi distribuite după încheierea campaniei de informare 

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.