blog-logo

PSD, supărat pe monopolul RATBV în zona metropolitană

PSD, supărat pe monopolul RATBV în zona metropolitană

În ultima perioadă se tot discută despre transportul metropolitan, mai ales după ce s-a dat o ordonanță de prelungire a licențelor transportatorilor până în 2023.

„Mulți dintre factorii implicați au ieșit în public cu fel de fel de declarații mai pompoase, dar care nu folosesc absolut deloc călătorilor. Este cert faptul că transportatorii din privat nu oferă condiții așa cum doresc călătorii, dar nici monopolul RATBV nu este benefic pentru cetățeni”, susține secretarul de stat și președintele executiv al PSD Brașov, Lucian Pătrașcu.

El spune că ar trebui să se ia în calcul dacă cei de la RATBV au un număr suficient de șoferi, astfel încât să acopere necesarul, dar și mijloace de transport noi.

Alte articole:   Incendiu la o casă din județul Brașov

„Dacă nu, am asista la aceeași situație cu a firmelor de transport private. Este cunoscut faptul că RATBV a achiziționat peste 100 de autobuze noi, dar să nu uităm de traseele din Municipiul Brașov. Nu cred că brașovenii ar fi de acord ca, după ce s-au scumpit biletele destul de mult, tocmai pentru a se oferi confort călătorilor, să circule tot cu autobuzele vechi (lucru care se întâmplă, în momentul de față, cu troleibuzele). Pentru ce plătesc mai mult pe o călătorie? De menționat faptul că, inclusiv conducerile, atât cea a Primăriei Brașov, cât și cea a RATBV au precizat în repetate rânduri că vor majora tarifele, pentru a fi achiziționate mijloace de transport noi”, susține Pătrașcu.

Alte articole:   Descinderi la hoții de curent electric din Gârcini!

El a mai remarcca faptul că, în următoarea perioadă, nu vor mai fi achiziționate autobuze noi (cu excepția celor electrice) și întreabă cu ce autobuze vor asigura cei de la RATBV transportul pe traseele din exteriorul municipiului?

„Dacă vor fi tot cele vechi, atunci care ar fi elemental de noutate? Și, să nu uităm de problemele cu alcoolul ale șoferilor, depistați tot mai des, în trafic, într-o astfel de stare. Este unanim acceptat faptul că, acolo unde există concurență, automat vor fi și prețuri bune. Dacă va fi doar operatorul RATBV și va deține monopol, atunci vor avea prețuri după bunul plac, pentru că nimeni nu va mai concura cu aceștia, iar este bine știut că piața stabilește tariful. Oare nu ar fi mai bine să fie organizată o licitație pentru aceste trasee? O licitație unde câștigătorul să respecte în mod clar niște clauze, niște condiții stricte. De exemplu, una dintre obligații ar putea fi ca autobuzele folosite să nu aibă o vechime mai mare de 5 sau 8 ani. Nu ar fi în folosul cetățenilor o astfel de licitație? De ce să ne gândim la binele RATBV și nu la cel al călătorilor?”, întreabă retoric Pătrașcu.

Distribuie dacă îți place!
  1. Domnule Pătrașcu, i-ați pe locuitorii din satele de lângă Brașov, ce înseamnă să faci naveta cu transbus Codreanu și atunci veți înțelege de ce ebine ca RATBV să acopere întreaga zonă metropolitană. Autobuze vechi, șoferi isterici, întârzieri regulate și anularea unor curse din senin, lipsa curselor de seară, etc… Cam așa își bate joc Codreanu de locuitorii din județ. Și acum veniți să denigrați RAT ul? Ma întreb de ce o faceți? Ce interese apărați?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate