Bacalaureat 2019. Elevii susțin astăzi ultima probă scrisă

Bacalaureat 2019. Elevii susțin astăzi ultima probă scrisă

Absolvenții de liceu susțin astăzi, ultima probă scrisă din această sesiune a examenului de Bacalureat, proba la alegere a profilului şi specializării.

În județul Brașov sunt înscrişi aproape 3.000 de candidaţi, atât din promoţia curentă, cât şi din serii anterioare de absolvenţi, în cele opt centre de examen.

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, au început pe 1 iulie, cu examenul la Limba şi literatura română.

Proba la Limba si literatura maternă (maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană şi italiană) a avut loc marţi, 2 iulie.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, 238 de absolvenţi de liceu au susținut această probă. Dintre aceștia, 126 de candidați au fost la germană şi 112 la maghiară.

Alte articole:   Accident rutier cu o victimă, pe DN13!

Tot marți, 55 de candidaţi de la secţiile bilingve au susţinut proba nonlingvistică, în limba franceză la chimie (25), matematică (19) sau geografie (11) şi trei în limba spaniolă, la proba de culutră și civilizație spaniolă.

Miercuri, 3 iulie s-a desfășurat proba obligatorie a profilului, matematică și istorie. La Braşov, au susţinut examenul la istorie 664 de candidaţi, în timp ce 1.587 de candidaţi au dat matematica.

Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 12:00 şi 16:00.

Între 9 şi 12 iulie acestea vor fi soluţionate, iar afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.

Alte articole:   Tamara Smbatian a semnat cu Corona Braşov

Media minimă pentru promovare este 6

Examenul național de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

A doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2019 este programată în perioada 21 august – 3 septembrie, înscrierile având loc în perioada 15-19 iulie.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate