blog-logo

100 de ani de existenţă a Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica. Drapelul de luptă, decorat de preşedintele României

100 de ani de existenţă a Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica. Drapelul de luptă, decorat de preşedintele României

Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din localitatea Cincu a împlinit 100 de ani de la înfiinţare, moment sărbătorit cu mai multe manifestări militare şi un ceremonial religios oficiat de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului.

Alături de ierarh s-a aflat un sobor slujitor din care a făcut parte şi protopopul de Făgăraş, preoţi militari şi alţi slujitori ai sfintelor altare.

La evenimentele prilejuite de aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea unității au fost prezenţi reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Terestre din România, autorităţi publice, cadre militare active şi în rezervă, precum şi personalul unităţii.

„Unitatea sărbătoreşte un veac de existenţă, perioadă în care a trecut prin multiple transformări şi a răspuns  unor provocări diverse. În cei 100 de ani, militarii Unităţii şi cei veniţi la instruire au depus eforturi intense pentru a se pregăti în vederea îndeplinirii nobilei misiuni de apărare a ţării şi a neamului strămoşesc”, a spus comandantul Centrului „Getica”, colonelul Cătălin Ticulescu.

În cadrul evenimentului, IPS Mitropolit Laurenţiu a sfinţit un monument aniversar din incinta Centrului „Getica”.

Alte articole:   Categorii noi de angajați incluși în etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19

În cadrul aceleiaşi manifestări, drapelul de luptă al unităţii a fost decorat de preşedintele României, Klaus Johannis, cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de cavaler. Decoraţia a fost conferită de şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

La ceremonie au participat avioane MIG-21 Lancer şi elicoptere IAR-330 Puma Socat de la Baza Aeriana 71 Câmpia Turzii.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea detaşamentelor militare, iar cei prezenţi au avut posibilitatea să viziteze spaţiile de antrenament ale soldaţilor.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate