Peste 4.300 de aplicări pentru joburi din Braşov, înregistrate pe eJobs în primul semestru

Peste 4.300 de aplicări pentru joburi din Braşov, înregistrate pe eJobs în primul semestru

Aproape 4,5 milioane de aplicări pentru locuri de muncă au fost înregistrate, în prima jumătate a acestui an, pe una dintre platformele de recrutare online, iar topul celor mai căutate domenii este condus de comerţ şi retail, conform datelor publicate miercuri de o platformă de recrutare online.

În ceea ce priveşte numărul de joburi, de la începutul anului, pe eJobs, acesta a ajuns la 70.000, cele mai multe aparţinând angajatorilor din Comerţ şi Retail (13.500 de locuri de muncă), urmaţi de către cei din sectorul Serviciilor (7.800) şi din IT, care, în ultimul an, au crescut semnificativ în topul celor mai activi angajatori.

Potrivit sursei citate, numărul total de aplicări din prima jumătate de an a ajuns până la aproape 4,5 milioane, la un nivel similar cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Topul celor mai căutate domenii de către candidaţi este condus de Comerţ/Retail, locul al doilea fiind ocupat de sectorul de prestări servicii. Următoarele cele mai căutate joburi sunt cele din Banking şi servicii financiare, în timp ce sectorul IT a adunat, în perioada ianuarie – iunie 2019, circa 500.000 de aplicări.

Datele eJobs arată, totodată, că în ierarhia oraşelor în care s-au făcut cele mai multe angajări conduce Bucureşti – cu 29.812 de joburi, iar lista continuă cu Cluj-Napoca (7.663 joburi), Timişoara (4.630), Iaşi (4.353) şi Braşov (4.312).

Alte articole:   Ceremonialul Gărzii din Cetatea Făgăraș, reluat în acest weekend

În acest moment, pe platforma de recrutare online sunt disponibile 31.000 de locuri de muncă.

Lansată în anul 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România. eJobs România aparţine companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia.

Platforma are înregistrate peste 4 milioane de CV-uri, mai mult de două milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic şi o bază de aproape 300.000 de urmăritori pe Facebook.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.