blog-logo

Cel mai mare drapel din județ, arborat la Șinca Nouă

Cel mai mare drapel din județ, arborat la Șinca Nouă

Sătenii din Șinca Nouă au fost în sărbătoare în acest weekend.

Toți locuitorii satului, îmbrăcați în costume populare, s-au adunat duminică, la Mănăstirea de la Șinca Nouă, pentru a-i sărbători hramul.

Anul acesta lăcașul de cult a împlinit 10 ani de existență, informează salutfagaras.ro.

După slujba religioasă, toată suflarea satului, cu tot cu oficialități s-au adunat pentru a urmări arborarea celui mai mare drapel din județ.

Steagul, de 10 metri lungime, a fost pus pe catarg de 10 feciori ai satului, nu înainte, însă, de a primi și binecuvântarea preoților.

Drapelul a fost ridicat pe catarg, în aplauzele celor prezenți, care au intonat și imnul național.

„Astăzi de împlinesc 10 ani de când a fost înființată Mănăstirea Șinca Nouă. Și pentru că tot săptămâna aceasta am sărbătorit Ziua Drapelului, ne-am gândit, împreună cu părintele stareț, cu comunitatea, Consiliul Local, să facem și un steag de 10 metri. Nu știu dacă mai este unul așa mare în județ. Cu siguranță în Țara Făgărașului altul așa mare nu mai este. Ne-am pregătit temeinic pentru acest moment. Aceste simboluri ajută mult comunitatea noastră, dar și națiunea română, în gerenal. Trebuie să punem accent pe simbolistică, să fim conștienți că generații întregi își dădeau viața pentru steag. Mereu le spun tinerilor că drapelul este un simbol. Pentru că avem și o cruce de 10 metri, care veghează satul nostru, ne-am gândit să ne bucurăm și de cel mai mare drapel, aici, lângă Paraclisul Părintelui Arsenie “, a declarat, pentru aceeași sursă, primarul comunei Șinca Nouă, Dumitru Flucuș.

După acest moment sătenii s-au adunat la Căminul Cultural din localitate. Aici, oamenii au avut parte de un spectacol cu ansambluri folclorice și soliști locali și din Țara Făgărașului, în cadrul evenimentului cultural „Obiceiuri și tradiții din Țara Făgărașului“.

Alte articole:   Dunca: Brașovul sub cod roșu de COVID-19. PNL și Iohannis au scăpat de sub control pandemia de Coronavirus

Foto: salutfagaras.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.