blog-logo

Cazarea pe litoralul românesc se scumpește, de astăzi, cu 20%

Cazarea pe litoralul românesc se scumpește, de astăzi, cu 20%

Cazarea pe litoralul românesc va fi mai scumpă începând de astăzi, 1 iulie. Hotelierii anunţă că turiştii vor plăti mai mult cu până la 20% pentru o cameră.

De vină, ar fi chiar turiştii români, pentru că se îngrămădesc la mare tocmai în iulie şi august.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) susține că de vină sunt chiar românii, care – deși se plâng că n-au bani – se îngrămădesc la mare în iulie și august, cresc cererea și provoacă, astfel, scumpiri.

„Toată lumea vrea să vină în iulie și august, când sunt prețurile foarte mari. De ce sunt prețurile foarte mari? Pentru că toată lumea vrea să vină atunci. Dacă cineva ar vrea să vină în iunie, prețurile sunt foarte mici, aproape la nivel de costuri. Dar ei nu vin acum. Hotelurile sunt jumătate goale, dar cu tarife foarte mici. În schimb, de la 1 iulie, ar trebui să avem hoteluri din cauciuc, să le întindem, ca să le dublăm capacitatea. (…) Noi, românii, vrem să mergem când e mai scump, că e mai multă lume! Degeaba facem noi oferte peste oferte în extrasezon, că lumea tot în număr mic vine. Deci, concluzia care e? Nu avem bani, dar mergem când e cel mai scump!”, a declarat prim-vicepreședintele executiv al FPTR, Dragoș Răducan, pentru Mediafax.

Hotelierii spun că, de exemplu, de luni în Mamaia nu se vor mai găsi camere în hotelurile de patru şi cinci stele cu mai puţin de 1.000 de lei pe noapte.

Alte articole:   Brașovul, unul dintre cele mai poluate orașe din Europa

Creşteri de preţuri vor fi şi la hoteluri de trei stele, unde o noapte de cazare poate ajunge şi la 350 de lei.

Nu vor fi prea ieftine nici camerele de la hotelurile de două stele. Aici, cazarea poate ajunge în medie la 180 de lei pe noapte.

Preţul cazării este dat şi de statutul staţiunii. Cu siguranţă, Mamaia va fi şi anul aceasta cea mai scumpă de pe litoralul românesc, iar în Saturn se aşteaptă cele mai mici preţuri.

Reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc spun că aceste scumpiri îi vor afecta pe cei care nu au fost inspiraţi şi nu şi-au rezervat cazare din timp.

Alte articole:   Se dă startul granturilor pentru capital de lucru. IMM-urile afectate de criza COVID-19 pot beneficia de 150.000 de euro

Prețurile la cazare vor începe să scadă abia după 15 august.

Foto: arhiva/tui traveler.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.