Bacalaureat 2019. Absolvenții de liceu susțin astăzi proba scrisă la Limba și literatura română

Bacalaureat 2019. Absolvenții de liceu susțin astăzi proba scrisă la Limba și literatura română

După o pauză de aproape trei săptămâni de la probele de competențe, absolvenții de liceu susțin astăzi prima probă  scrisă, cea la Limba și literatura română.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, examenul de Bacalaureat va continua, marți 2 iulie, când se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă, elevii dând examen la maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană și italiană.

Miercuri, 3 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi, 4 iulie.

Primele rezultate de la BAC 2019 vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12:00.

Depunerea contestaţiilor se va face între orele 12:00 şi 16:00 în aceeaşi zi. În perioada 9-12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.

Aproximativ 3.000 de candidați în județul Brașov

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, în județul nostru, sunt înscrişi aproape 3.000 de candidaţi, atât din promoţia curentă, cât şi din serii anterioare de absolvenţi, care vor susține probele în cele opt centre de examen.

Şapte dintre aceste centre sunt în municipiul Braşov, iar unul este în Făgăraş, la Şcoala Gimnazială „Ovid Densuşianu”. În municipiu, candidaţii vor susţine examenul în Liceul „Andrei Mureşanu”, colegiile naţionale „Andrei Şaguna”, „Dr. Ioan Meşotă”, „Nicolae Titulescu”, Colegiul Tehnic „Mircea Cristea”, Colegiul Economic „Andrei Bârseanu” şi Colegiul de Ştiinţe ale Naturii „Emil Racoviţă”. De asemenea, pentru candidaţii de la specializarea tehnician în prelucrarea lemnului a mai fost stabilită o subcomisie la Liceul „Şt. O. Iosif”, din Rupea.

Alte articole:   Incendiu la un apartament pe Codrii Cosminului

Cum se desfășoară probele

Accesul candidaţilor în centrele de examen se face în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Toate sălile de examen sunt monitorizate audio-video.

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră.

Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul și comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Acești candidați nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Alte articole:   Peste 1.500 de persoane din Brașov sunt în carantină, autoizolate sau monitorizate la domiciliu

Ministerul Educației Naționale pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul este disponibil în perioada 1-4 iulie, între orele 8.00 și 16.00.

Media minimă pentru promovare este 6

Examenul național de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

A doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2019 este programată în perioada 21 august – 3 septembrie, înscrierile având loc în perioada 15-19 iulie.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.