blog-logo

Cinci medalii pentru un chef brașovean la o competiție din Mongolia

Cinci medalii pentru un chef brașovean la o competiție din Mongolia

Bogdan Silochi este unul dintre tinerii chefi din Brașov. La 36 de ani, a adunat 15 petrecuţi în bucătăria de la Ceasu’ Rău, locul în care spune că a învăţat meserie. Tot el spune că pasiunea e importantă în tot ce faci, însă toate abilităţile pălesc în faţa capacităţii de a te conecta la evoluţia actuală.

„Este bine să rupi uneori rutina şi să faci altceva, cu altcineva, să ai relaţii cu oameni pasionaţi, cu diverse nivele de pregătire, oameni care sunt sau nu sunt profesionişti, dar studiază şi se perfectionează în domeniul tău de activitate. De aceea am devenit membru A.C.E.E.A. (Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ), iar participarea la competiţia din Mongolia a fost experienţa care m-a convins că asta e calea: să cunoşti oameni interesanţi, să fii deschis pentru experienţe de acest nivel” – spunea Bogdan, la câteva zile de la întoarcerea de la Ulaanbaatar (Ulan Bator).

Alte articole:   Accident cu 3 victime, în Brașov

Iată însă ce s-a petrecut în capitala Mongoliei. În iunie, Ulaanbaatar a găzduit „Chinggis Khaan Challenge Cup 2019”, o competiţie gastronomică internaţională care a aliniat la start 21 de echipe reprezentative pentru tot atâtea state.

Altfel spus, la Ulaanbaatar au participat 720 de competitori grupaţi în 20 de categorii. România a fost reprezentată de echipa A.C.E.E.A., condusă de dr. Iulia Drăguț, președintele Asociației, care trebuie felicitată pentru implicarea sa în toate activităţile pe care le desfăşoară, cultivând şi reprezentând gastronomia românească. DIn echipă, alături de Bogdan, au mai făcut parte Sorin Berar, Gigi Fedeleș, Adrian Șipoteanu, Sebastian Sucală, Marian Popovici și Adrian Cojocaru.

Referitor la acest lucru, Bogdan Silochi mărturisea, justificându-şi opţiunea: „Am ales A.C.E.E.A. pentru că mi-a plăcut preocuparea lor pentru bucătăria tradiţională. Nu zic că nu trebuie să evoluăm, doar se văd schimbările pe care le facem, ingrediente noi, tehnică nouă de gătit, dar chiar şi la concursul ăsta am văzut că noi ştim să dăm gust bun mâncării. Asta trebuie să preţuim. La concurs, după mine, ăsta a fost atuul nostru, alături de modul în care ne organizam lucrul. Juriul a avut printre principalele criterii gustul, iar noi dăm gust bun mâncării.”

Ca un detaliu important, Bogdan a menţionat că, la fel ca alte delegaţii, şi românii au organizat un mic prânz prietenesc pentru organizatori şi participanţi. A fost vorba despre o gustare românească cu diverse preparate din carne şi brânzeturi, bucate tradiţionale şi cu specific din mai toate zonele României, pentru că aşa a fost structurată echipa României.

Alte articole:   Primăria Brașov a lansat apelul de proiecte pe Ghidul cultural

Încă o data s-a dovedit cu această ocazie că avem o moştenire bogată, care vine din tradiţiile noastre culinare.

Cinci medalii, individual și pe echipe, pentru Siloghi

Revenind la “Chinggis Khaan’s Challenge Cup 2019”, trebuie să subliniem rezultatele obţinute de Bogdan Silochi, atât în probele individuale, cât şi în competiţia pe echipe. Bogdan a obţinut patru medalii în concursul individual.

Bronz, la categoria carne de porc, şi trei medalii de argint, câte una la fiecare dintre categoriile: pui, peşte şi paste. Dar cea mai importantă realizare este faptul că a fost selectat în echipa de trei bucătari care a concurat în numele României. Această echipă s-a clasat a doua în competiţia celor 21 de echipe reprezentative.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate