blog-logo

Echipamentul unui DJ: ce trebuie să mai conțină pe lângă mixerul DJ?

Echipamentul unui DJ: ce trebuie să mai conțină pe lângă mixerul DJ?

La drept vorbind, cum să nu invidiezi un DJ care zi de zi nu face altceva decât să distreze invitații unei petreceri sau ai unui eveniment, cu muzică mixată pe ritmuri amețitoare. Deși, din acest motiv, mulți sunt de părere că a fi DJ este simplu, adevărul este altul.

Da, meseria este plăcută și da, uneori pare că nu ai nevoie de vacanță de la un asemenea job, dar pentru a ajunge aici este nevoie de multă muncă, exercițiu și cunoștințe tehnice de specialitate. Dacă știm cu toții ce este un mixer pentru DJ, care este importanța software-urilor de mixat și a controllerelor din cadrul unui echipament de DJ nu este cunoscută publicului larg.

Echipamentul de care un DJ are nevoie pentru a reda atmosfera ideală în cadrul petrecerilor este mult mai complex decât am crede și conține o mulțime de piese complexe.

Din ce este compus echipamentul complet al unui DJ?

Ne putem închipui că un simplu mixer de DJ nu poate face singur toată treaba și nu poate reda muzica atât de clar și armonios. Este clar faptul că echipamentul complet al unui DJ conține o mulțime de instrumente, care îl ajută să mixeze ritmuri dansante:

  • Mixerul DJ: este instrumentul de bază, care, în mod evident, îl ajută pe DJ să mixeze piesele într-un mod cât mai creativ. Fără ajutorul acestuia, căștile, laptopul, microfonul, boxele sau alte instrumente auxiliare nu pot fi conectate în vederea creării echipamentului complet;
  • Căștile audio: sunt instrumentele care îl ajută pe DJ să controleze calitatea mixului, prin faptul de a bloca zgomotele exterioare, artistul putându-se concentra doar asupra muzicii. O pereche de căști profesionale și comode va merita din plin investiția, iar acest lucru se va face simțit și în munca DJ-ului;
  • Soft-ul de mixat: reprezintă un program prin care DJ-ul controlează piesele mixate, intensitatea sunetelor, a bass-ului și a frecvențelor. Acesta este programul care permite, de fapt, îmbinarea mai multor piese simultan pentru un efect de excepție. Pentru instalarea și utilizarea acestuia, în mod evident, va fi nevoie de un laptop;
  • Controller-ul: este un sistem asemănător mixerelor de DJ, care rivalizează cu discurile de vinil tradiționale. Acesta îl ajută pe DJ să se joace mult mai simplu și antrenant cu muzica și programele de mixat;
  • Cablurile de toate felurile: cu atâtea instrumente și echipamente ce trebuie conectate între ele nu trebuie să ne mire faptul că în kit-ul unui DJ adevărat vor fi incluse o mulțime de cabluri cu mufe diverse, gata de a salva orice situație.
Alte articole:   La Muzeul Naţional al Țăranului Român a fost lansat volumul Transhumanța bârsană – co-autor Ionela Bran

Mixer DJ, căști audio, controller… cum le alegi corect?

Citind cele de mai sus, vom avea tendința de a le cumpăra pe toate odată, din dorința de a deveni cât mai rapid DJ experți. Ideal ar fi să ne echipăm treptat, achiziționând pe rând instrumentele de care avem nevoie.

Nu doar că un kit complet este destul de costisitor, dar înainte de a cumpăra piesa următoare ca nivel, trebuie să învățăm să o folosim foarte bine pe cea sau cele pe care le avem deja. Poate nu suntem încă pregătiți de pasul următor sau poate realizăm că meseria de DJ nu este pentru noi. Nu vom regreta atunci că am investit o avere într-un echipament complet pe care nu îl vom folosi?

Alte articole:   Meteorologii au anunțat că vremea va fi deosebit de rece în următoarele zile

Pe de altă parte, de îndată ce învățăm cum să utilizăm toate instrumentele pe care le avem deja, ne putem considera norocoși și putem avansa. Atunci când alegem elementele componente ale sistemului de DJ trebuie să avem în vedere magazinul din care le achiziționăm. Specializarea acestuia și gama diversificată a produselor sunt atuurile pe care trebuie să le căutăm în primul rând.

SoundStil te ajută să scoți la lumină DJ-ul din tine!

Magazin online specializat în comercializarea instrumentelor muzicale și a echipamentelor de sunet, SoundStil dispune de un portofoliu impresionant de produse ce conține mixere de DJ la prețuri avantajoase, controllerele, căști și boxe (pasive și active), dar și instrumente muzicale de orice fel.

Alte articole:   Vaccinarea cu a treia doză ar putea începe săptămâna viitoare. Cine are prioritate

Pasionații de muzică, DJ-ii, profesorii, tehnicienii de sunet și cei care profesează în acest domeniu vor descoperi la SoundStil calitatea muzicii și a sunetului, ajutați și îndrumați în permanență de către echipa de profesioniști a firmei.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate