blog-logo

Primăria Brașov caută constructor pentru grădința nouă din Tractorul – Coresi

Dezvoltarea zonei Tractorul-Coresi face parte din intravilanul localităţii, iar dezvoltarea zonei rezidenţiale dedicate populaţiei, oferă acum, potenţialul generării unui nou centru de cartier cu însemnătate sporită la scara oraşului.

Construirea unei grădiniţe este necesară pentru a crea condiţiile adecvate activităţilor ce se vor desfăşura în viitor unui număr de locuitori ai cartierului în continuă creştere.

Astfel, edilii vor să construiască o grădiniţă cu program prelungit, destinată preşcolarilor care locuiesc / vor locui în această zonă, în vederea pregătirii educaţionale de înaltă calitate a preşcolarilor, precum și supravegherea copiilor a căror părinţi lucrează durate mari de timp.

Spaţiile interioare propuse: 5 săli de grupă, grupuri sanitare la fiecare 2 grupe, oficiu, vestiar, spălătorie, o grupă multifuncţională, sală educatoare, sală de mese care va avea acces direct la bucătărie cu spaţii tehnice aferente şi 2 ieşiri de evacuare, cabinet medical cu izolator precum şi holuri cu vestiare.

Alte articole:   Polițiștii din Brașov au dat, vineri, amenzi în valoare totală de 9.200 de lei

Proiectul scos la licitație pentru execuție a fost depus spre finanțare pe Axa Prioritară 4 -Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.4. Investiții în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv Specific 4.4 Creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educație timpurie și sprijinirea participării părinților pe piața forței de muncă. 

Valoare totală a investiției este estimată la 2.975.126,24 de lei.  Termenul de realizare a obiectivului este de 12 luni calendaristice.

În municipiul Braşov funcţionează 58 grădiniţe de stat, din totalul de 113 unităţi la nivelul Zonei Metropolitane şi 13 grădiniţe particulare.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.