Dan Andronic și oamenii de afaceri evrei, achitați în dosarul instrumentat de DNA la Brașov! Prințul Paul și Truică, condamnați

Dan Andronic și oamenii de afaceri evrei, achitați în dosarul instrumentat de DNA la Brașov! Prințul Paul și Truică, condamnați

Dan Andronic a fost achitat în dosarul care se judeca, pe fond, la Curtea de Apel Brașov, printr-o decizie pronunțată astăzi la ora 9.

Cunoscutul jurnalist fusese acuzat, în urmă cu trei ani și jumătate, de DNA, de complicitate la constituire de grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență. Ambele acuzații ale DNA au fost respinse de Curtea de Apel Brașov.

Alături de Dan Andronic au mai fost achitați Beniamin Steinmetz, Tal Silberstein, Moshe Agavi, avocatul Robert Roșu, Lucian Mateescu și Marius Marcovici.

S-au pronunțat sentințe de condamnare în cazul Prințului Paul de România și al lui Remus Truică. Astfel, omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor în dosarul „Ferma Băneasa”, iar Paul al României a primit o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare pentru cumpărare de influenţă.

Alte articole:   VIDEO PSD Brașov: „Centrele de medicină primară sunt prioritatea noastră!”

Instanţa a decis, în cazul lui Paul al României, confiscarea specială a sumei de 4.000.000 de euro, iar în cel al lui Remus Truică, confiscarea echivalentului în bani a mai multor terenuri din Snagov, în valoare totală de aproximativ 75.000 euro.

Sentința nu este definitivă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susțțineau că, „prin activitatea infracțională desfășurată, s-a reușit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu în dauna statului român de 9.523.769 euro, precum și a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului român de 135.874.800 euro”

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate