blog-logo

Proiect: Trotinetele electrice, introduse în Codul Rutier. Ce trebuie să știe „șoferii” de trotinete

Proiect: Trotinetele electrice, introduse în Codul Rutier. Ce trebuie să știe „șoferii” de trotinete

Brașovenii care au trotinete electrice trebuie să știe că în viitorul apropiat este posibil să nu mai circule cu acestea după bunul plac.

Parlamentarii vor dezbate un proiect de lege care Un proiect de lege al PNL, depus marți la Camera Deputaților, pentru modificarea Codului rutier, reglementează circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice, în condițiile în care acestea pot fi văzute tot mai des pe străzile orașelor din România.

Astfel, potrivit documentului, vor putea circula pe pistele pentru biciclete. „Dacă un drum este prevăzut cu o pista specială destinată circulației bicicletelor și a trotinetelor electrice, acestea vor fi conduse numai pe pista respectivă”, se arată în proiect.

Alte articole:   Polițiștii brașoveni au lăsat două „vedete” fără permis de conducere, pe centură

Totodată, documentul mai prevede ca numai persoanele cu vârsta peste 14 ani să poată merge cu bicicleta sau trotineta electrică pe drumurile publice, iar cei care au sub 18 ani trebuie să poarte cască de protecție.

Bicicletele, trotinetele electrice și mopedele trebuie să aibă „mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente. Este interzisă circulația acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace și dispozitive în stare de funcționare”, se menționează în proiect.

În expunerea de motive, deputatul Sorin Dan Moldovan arată că trotinetele electrice sunt din ce în ce mai prezente în traficul din România, de aceea este necesară reglementarea lor, care mai precizează că trotinetele electrice care ating viteze mai mari de 25 de kilometri pe oră intră la categoria mopede, prin urmare cei care le conduc ar avea nevoie de permis de conducere AM.

Alte articole:   Călugăr anchetat pentru că ar fi îmbătat doi minori și i-ar fi supus la perversiuni sexuale

În plus, mopedele trebuie înmatriculate și nu au voie să circule pe trotuar.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate