blog-logo

NU mai este nevoie de autorizație de construire la montarea panourilor fotovoltaice

NU mai este nevoie de autorizație de construire la montarea panourilor fotovoltaice

Brașovenii interesați să-şi monteze panouri fotovoltaice nu mai sunt nevoiți să cheltuie bani şi să piardă timp pentru obţinerea autorizaţiei de construire, întrucât prin modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcţii s-a eliminat obligativitatea deţinerii unei astfel de autorizaţii, potrivit informării trimise de Administraţia Fondului pentru Mediu, măsura se aplică din data de 27 iunie 2019.  

Conform noilor prevederi legale, montarea panourilor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică şi/sau panouri solare pentru încălzirea apei este permisă fără ca proprietarul clădirii să obţină autorizaţia de construire, însă primăriile trebuie anunţate referitor la modificările aduse locuinţei, înaintea începerii lucrărilor.  

Alte articole:   Andreea Moldovan, despre orele de sport fără măști: Este păcat să compromiți tot efortul din școală

Modificarea actului normativ a fost iniţiată de Administraţia Fondului pentru Mediu pentru a debloca Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională şi Programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice. 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.