blog-logo

Lucian Pătrașcu (PSD): „Vrem copaci, nu beton și poluare!”

Lucian Pătrașcu (PSD): „Vrem copaci, nu beton și poluare!”

Municipiul Brașov se numără printre cele mai poluate orașe din România. Nu o spun eu sau oameni care fac declarații nefondate, ci specialiștii din domeniu. Inclusiv Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) Brașov a confirmat faptul că în Brașov se înregistrează depășiri ale valorilor în ceea ce privește poluarea, mai ales în zonele unde există un trafic intens, spune secretarul de stat și preșeidntele organizației municipale a PSD Brașov, Lucian Pătrșacu.

Potrivit acestuia, una dintre cele mai mari probleme o reprezintă poluarea cu particule în suspensie, considerată cea mai nocivă pentru sănătatea umană. Particulele în suspensie au cauzat aproximativ 400.000 de decese premature, la nivelul Uniunii Europene. Brașovul ocupă locul 3 la capitolul poluare în România, iar populația municipiului are de suferit din acest motiv, susține social-democratul.

Alte articole:   Făgăraș: Strada Titu Perția se închide complet circulației auto

„Deși avem aceste probleme de mediu, autoritățile locale nu au luat măsurile necesare pentru reducerea poluării. Din contră, orașul este codaș în ceea ce privește spațiul verde pe cap de locuitor și  are foarte puține parcuri”, acuza Pătrașcu.

Mai mult decât atât, la Brașov se distruge și puțina zonă verde care mai există. De exemplu, în loc să fie plantați mai mulți copaci, în municipiu se toarnă mai mult beton. Drumul către stațiunea montană Poiana Brașov este plin acum de tot felul de construcții rezidențiale, cu toate că, în trecut, acolo erau copaci și zonă verde. De asemenea, în Tractorul sau Bartolomeu, unde s-a construit mult în ultimii ani, dezvoltatorii imobiliari nu au ținut cont deloc de necesarul de spații verzi. În concluzie, orașul s-a umplut de betoane până către Poiana Brașov.

Alte articole:   Biciclist în stare gravă, după ce a fost lovit de o maşină

„Din acest motiv, cred că este nevoie de un registru real al spațiilor verzi care să ne arate clar unde suntem deficitari. Trebuie sa existe o hartă a «punctelor negre» din oraș. După ce identificăm aceste zone unde poluarea este peste limitele admise, să luăm și măsuri, dar nu doar verbale și în fața presei, cum se întâmplă în prezent, ci chiar măsuri concrete și fezabile!”, a afirmat Pătrașcu.

El mai precizaează că, prin consilierii locali PSD, va propune administrației locale ca în următorii 2-3 ani să se deruleze la nivel de municipiu o campanie de plantat copaci și de amenajare spații verzi în zonele foarte poluate, cum ar fi Ceasu’ Rău sau zona Gării.

Alte articole:   Certificatul verde, obligatoriu de astăzi, pentru anumite activități, în localitățile unde incidența trece de 3 la mie

„Cum există loc pentru amplasat panouri publicitare, am convingerea că se va găsi loc și pentru copaci sau zone verzi. Este momentul să investim masiv în acest domeniu pentru a nu avea de suferit mai târziu. Copiii noștri trebuie să trăiască într-un mediu curat, nu într-un oraș aflat pe locul 3 la capitolul poluare. În acest sens, reprezentanții administrației locale ar trebui să fie atenți și la cum se construiește în oraș și unde. Nu putem sufoca orașul cu betoane!”, a concluzionat Pătrașcu.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov