Trupa de teatru a elevilor de la Colegiul „Grigore Antipa“ Brașov, la Festivalul Internațional de la Sibiu

Trupa de teatru a elevilor de la Colegiul „Grigore Antipa“ Brașov, la Festivalul Internațional de la Sibiu

Trupa de teatru „Amprente”, a Colegiului de Ştiinţe „Grigore Antipa”, coordonată de prof. Anca Maria Băcanu, a avut o reprezentaţie, săptămâna trecută, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Tinerii au prezentat spectacolul „Spălăm copilul sau facem altul”, de Cristopher Durang.

Spălăm copilul sau facem altul” este un spectacol despre teamă, iubire și speranță.

O fată de 18 ani și un băiat de 17 ani, „întâmplător” aduc pe lume un copil. Evenimentul îi surprinde total nepregătiți. Apar oboseala, neputința, panica. Fiecare își găsește propriul refugiu: băiatul trăiește într-o lume a plăcerilor, iar fata cade pradă xanax-ului. Copilul are de suferit.

Distribuţia a fost asigurată de Maria Guţu, Ionuţ Popa, Ana Bianu, Anamaria Teleleu, Sabrina Lupu, Andrei Lazăr, Cristi Moroşanu, Raresh Huţanu. Regia este semnată de coordonatoarea trupei, prof. Anca Maria Băcanu.

Participarea la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu a fost posibilă şi datorită premiului şi experienţei de la Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Idei, după cum spune coordonatoarea trupei.

 „În fiecare an pregătim un  spectacol de teatru cu care participăm la cele mai importante festivaluri de gen din țară. Avem peste 50 de premii adunate. Cu spectacolul «Spălăm copilul sau facem altul»  am mers la Botoșani, București, Constanța, Bacău, Alexandria. Participarea la FITS 2019 a fost posibilă şi datorită premiului şi experienţei de la Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Idei, Alexandria 2018. Ideo Ideis se desfășoară în fiecare vară la Alexandria și are mai mulți mentori . Cei care au văzut spectacolul nostru și au apreciat că trebuie să mergem la FITS 2019 au fost Cătălin Ștefănescu, Medeea Marinescu, Marius Manole, Florin Zamfirescu, Pavel Bartoș, Ofelia Popii, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Alexandru Papadopol”, a explicat coordonatoarea trupei, Anca Maria Băcanu.

Trupa de teatru „Amprente” a fost înființată în anul 2002, iar din anul 2003 este coordonată de prof. Anca Maria Băcanu. Trupa actuală are 14 membri, trei dintre ei urmează să dea admitere la teatru în țară și în străinătate.

Alte articole:   Accident pe DN1. Mașină răsturnată pe carosabil

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.