blog-logo

SVSU Braşov testează noile sisteme de alarmare a populaţiei

SVSU Braşov testează noile sisteme de alarmare a populaţiei

Deși oamenii s-au obișnuit deja cu „miercurea alarmelor”, vineri dimineaţa, sirenele au sunat, alertând oarecum locuitorii din cartierul Răcădău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Brașov a verificat noile sirene, dar se pare că a uitat să-i avertizeze pe cetățeni.

Sistemul de alarmare publică al Municipiului Braşov, compus din 32 sirene electrice de 5,5 kW şi 18 sirene electronice, a fost modernizat prin achiziţia de cofrete de comandă care conţin câte 4 interfeţe de comunicaţii, respectiv GSM, Radio, Internet şi circuit telefonic.

În acest an au fost modernizate ultimele 6 sirene electrice de 5,5 kW, astfel încât, în acest moment avem un număr de 40 sirene centralizate, care pot fi acţionate prin radio sau GSM, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Alte articole:   Dunca: Brașovul sub cod roșu de COVID-19. PNL și Iohannis au scăpat de sub control pandemia de Coronavirus

Astfel, pentru recepţia lucrărilor, personalul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă a desfăşurat activităţi de testare a modului de funcţionare.

Activităţile de testare vor continua astăzi și mâine (24-25 iunie). În acest sens, vor fi acţionate prin pornirea sirenelor pe durate scurte de timp pentru verificarea sensului de rotaţie, a modurilor de comunicare, semnalizarea erorilor şi diagnosticare sistem.

Rugăm ca populaţia să nu intre în panică, aceste acţiuni fiind doar simple teste de funcţionare.

Reamnintim pe această cale semnalele de alarmare transmise prin intermediul sirenelor:

„ALARMĂ LA DEZASTRE” – compus din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele,

„ALARMĂ AERIANĂ”   – compus din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

Alte articole:   ÎN DIRECT Ceremonia de învestire a primarului și a consilierilor locali din Prejmer

„ALARMĂ  PREALARMĂ AERIANĂ”   –  compus din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.

„ÎNCETARE ALARMĂ” -compus dintr-un sunet continuu , de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.