A venit vacanța. Cum îi protejăm pe copii la joacă?

A venit vacanța. Cum îi protejăm pe copii la joacă?

Acum că vremea s-a încălzit și vacanța a venit, copiii dumneavoastră abia asteaptă să iasă afară la joacă!

Se poate întâmpla să cadă, să se lovească, să se ciocnescă, dar important este să fie evitate traumatismele serioase. În această perioadă crește numărul pacienților care se prezintă în unitatea noastră de primiri urgențe cu diferite traumatisme.

Astfel, dorim să vă atragem atenția asupra celor mai comune probleme ce pot apărea în această perioadă și cum ați putea, ca părinți, să va protejați copiii. 

  • – Bicicleta, skateboard-ul, long-board-ul, penny-board-ul, trotineta – toate acestea le oferă copiiilor o senzație de libertate și mobilitate extraordinară fiind benefice pentru condiția lor fizică, dar există și riscul de traumatisme în urma micilor accidente. Cele mai frecvente sunt traumatismele craniene, dar și diferite fracturi ale membrelor. În primul rând, ar trebui să poarte o cască(ce li se potriveste!), dar și echipament de protecție precum cotiere, genunchiere, palmare. Este, de asemenea , important ca ei să cunoască niste reguli minime de circulație, și să evite plimbările noaptea când sunt mult mai puțin vizibili pentru conducatorii auto!
  • – Locurile de joacă– căderile sunt comune și frecvente, însă uneori pot avea consecințe serioase. Este important ca un adult să îi supravegheze, dar și să le amintiți că îmbrâncelile, chiar și în joacă, pot fi periculoase! 
  • – Activitățile acvatice – foarte plăcute și sănătoase pentru copii, pot deveni rapid extrem de periculoase, existând pericolul de înec! Cum alftel putem evita acest lucru decât învațându-i pe cei mici să inoate, dar chiar și asa, că este foarte important să înoate mereu sub supravegherea unui adult.
Alte articole:   În județul Brașov încă există un focar activ de pestă porcină africană

Activitățile în aer liber sunt ideale pentru copii și nu trebuie să fie îngrădite într-o lume dominată de telefon, tabletă sau calculator. Accidentele se pot întampla oricui, dar de cele mai multe ori acestea pot fi prevenite, cu un echipament de protecție adecvat și cu supravegherea unui adult.

Material realizat de către Dr. Adrian Papa – Medic Rezident Chirurgie Pediatrica , Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.