Muzeu interactiv în școala din Sohodol

Muzeu interactiv în școala din Sohodol

Școala din Sohodol va găzdui un muzeu interactiv al comunității locale, în care vor fi expuse razboi de țesut, roată de depănat, dar și  o galerie a portretelor cu locuitorii de azi ai comunităţii.

Moștenirea culturală a comunității locale din Sohodol, comuna Bran va fi valorificată printr-o expoziția interactivă în „Muzeul din Școală“, un proiect care va îmbina etnografia, tradițiile și obiceiuri locale.

Muzeul „Casa Mureșenilor“ din Brașov anunță lansarea proiectului Muzeul din Școală, la Sohodol, finanțat printr-un grant al Administrației Fondului Cultural Național.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Primăria Bran, Liceul Teoretic „Sextil Pușcariu“ și SC Expoziții Călătoare SRL.

Pentru început, în perioada următoare va fi realizată o cercetare-documentare etnografică şi a moştenirii culturale a comunităţii din Sohodol şi vor fi create mai multe obiecte de uz gospodăresc specifice vieţii rurale, printre care un război de ţesut, sucală, fuior şi fus, maşină de tors, roată de depănat, răşchitor şi vârtelniţă.

Toate acestea vor face parte din expoziţia interactivă ce va fi organizată în două săli de clasă ale Şcolii Gimnaziale din Sohodol.

 „Vom opta pentru o formulă expoziţională în care se vor regăsi etalate panouri fotodocumentare reprezentative pentru istoria, tradiţia şi meşteşugurile casnice specifice zonei şi o galerie a portretelor cu locuitorii de azi ai comunităţii“, spun reprezerntanţii Muzeului „Casa Mureşenilor“.

Muzeul din şcoala Sohodol-Bran va fi inaugurat pe 14 septembrie şi va avea un program complex de activităţi educaţionale, inspirate de specificul moştenirii culturale a comunităţii locale.

Alte articole:   Un urs a coborât în curtea Direcţiei Silvice Brașov

Replicile obiectelor etnografice prezente în expoziţie vor servi la desfăşurarea activităţilor dedicate beneficiarilor direcţi, copii şi tineri care vor dobândi cunoştinţele necesare utilizării acestora, păstrând în acest fel tradiţiile locului.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap