blog-logo

Brașovul celebrează IA în cadrul Festivalului RomânIA Autentică

Brașovul celebrează IA în cadrul Festivalului RomânIA Autentică

Primăria Municipiului Brașov, alături de Asociația Națională a Antreprenorilor, Flori de ie și Patronatul Femeilor din Meșteșugărit vă invită să celebrăm împreună Ziua Internațională a Ie în cadrul celei de-a patra ediţii a Festivalului  RomânIA Autentică. Evenimentul se va desfăşura în data de 23 iunie în trei locații simultan: la Brasov în Piața Sfatului, la Hobiţa– Poiana Mare șila Iaşi în fața Palatului Culturii.

,,Festivalul RomanIA Autentică s-a născut din dorinţa de a dezvolta și a readuce în lumina prezentului cultura, arta și valoriile tradiționale românești, de a arăta lumii întregi partea frumoasă a României și anul acestareuneşte Oltenia, Moldova şi Transilvania în cadrul unui eveniment unic în peisajul românesc.

Îşi vor da mâna creatori şi colecţionari, interpreţi şi dansatori, păstrători de tradiţii şi pasionaţi care se bucură de ceea ce a ştiut să creeze şi să păstreze poporul român. Anul acesta, sunt așteptați peste 100.000 de români să celebreze această sărbatoare a iei, un brand de țară ce constituie o permanentă sursă de inspirație, și care aduce în prim plan folclorul autentic românesc.

Festivalul RomânIA Autentică este dedicat atelierelor de creație,meşteşugarilor care duc mai departe măiestria străbunilor şi rafinamentul lor artistic. Alături de meșteșugarii vechi veți avea posibilitatea de a învăța una dintre tehnicile folosite în atelierele de țesut, mărgelit, cusut cu motive tradiționale, încondeiat ouă sau de tors lână, croșetat, olărit. Totodată, scena din Piața Sfatuluieste rezervată spectacolelor folclorice.Regăsiți mai jos programul integral al festivalului.

Brașov, Hobiţa și Iaşi sunt tot atâtea motive pentru ca participanţii să îşi îmbrace ia, singurul bilet necesar, pentru a participa pe 23 iunie la Festivalul RomânIA Autentică”.

Program artistic RomanIA Autentica Brasov, 23 iunie 2019

Alte articole:   Certificatul verde, OBLIGATORIU la cununia civilă!

Ora 17:00- Prezentator Alexandra Crivineanu,  Mesaj oficialitati locale

Ora 17:10- Junii Brasovului +interpret

Ora 17:30 – Luminita Vlaicu

Ora 17:40- George Lazar

Ora 17:50- Ansamblul scolii populare de arta Brasov, prof coregraf Puiu Carmen

Ora 18:10- Bogdan Stetco

Ora 18:20- Andreea Jitea

Ora 18:30- Ansalmblul Fii Bracovenilor din Sambata, instructor Balan Marius

Ora 18:50- Radu Adam

Ora 19:00- Andra Pucheanu

Ora 19:10- Rodica Stan

Ora 19:30- Ionela Bran ansamblu de copii

Ora 19:50- Marilena Albu (Rupea)

Ora 20:20- Ionut Robert Pumnea

Ora 20:40- Adina Rosca

Ora 21:10 – inchiderea festivalului.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.