Video- Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuință, marcată şi la Braşov

Video- Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuință, marcată şi la Braşov

În judeţul Braşov, în primele luni ale acestui an, au fost sesizate 245 de infracţiuni de furt din locuinţe, cu 15,81% mai puţine faţă de perioada similară a anului 2018. Cele mai multe dintre ele s-au înregistrat  în mediul urban. Astăzi, Poliţia Română, în parteneriat cu Reţeaua Europeană de Prevenire a Criminalităţii, EUROPOL şi alte 12 state din Europa, a lansat, ziua de 19 iunie, prima Zi europeană de prevenire a furturilor din locuinţă.

Pentru a marca această zi, la Braşov, politişti din cadrul I.P.J. au împărţit, în zona pieţei Astra, pliante cu informaţii utile pentru prevenirea infracţiuni de furt din locuinţe şi au discutat cu cetăţenii.

Sursa video: Mix TV

Braşovenii spun că acţiunea oamenilor legii este bine-venită în condiţiile în care multi locuitori din oraş au fost jefuiţi de hoţi, în principal pentru că de cele mai multe ori postează pe reţelele de socializare că sunt plecaţi în vacanţe.

Din datele deţinute de oamenii legii rezultă că  unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijenței proprietarului în a adopta măsuri simple, dar eficiente de autoprotecție.

Alte articole:   Femeie bătută crunt de soț
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap