Tinerii de azi…

Tinerii de azi…

”Tineretul nostru iubeste luxul. Are maniere proaste. Dispretuieste autoritatea. Si nu are respect fata de batranete. Copiii de astazi sunt tirani: contrazic pe parinti, critica adeseori comportamentul altora si ii terorizeaza pe profesorii lor”.

”Nu mai am nicio speranta pentru viitorul poporului nostru daca va depinde de tineretul usuratic de astazi, pentru ca acest tineret este, fara indoiala, de nesuportat, lipsit de consideratie si prematur emancipat. Cand eram inca tanar, am fost invatat sa am o comportare buna si respect fata de parinti, insa tineretul de astazi crede ca stie totul mai bine decat oricine si-si manifesta aceasta galagios”.

”Acest tineret este stricat din temelie. Este rau, nelegiuit si lenes. El nu va fi niciodata ca tineretul de dinainte. El nu va reusi sa pastreze cultura noastra”.

Asadar, trei citate cu un mesaj asemanator: CE NE FACEM CU TINERETUL DE ASTAZI? Ati spune chiar, voi, cititorii ceva mai in varsta, cei aflati la a doua sau la a treia tinerete, ca aceia care au rostit aceste cuvinte se afla printre noi, ca ei se refera la pustii care ne inconjoara, pe care ii vedem pe strazi, in autobuze sau la mall… Ei bine, v-ati inselat amarnic!

Primul dintre citatele pomenite ii apartine lui… Socrate, ganditor care a trait intre 470 si 399 inainte de Christos. Al doilea citat a fost desprins din opera lui Hesiod (circa 700 idCh), iar ultimul a fost zgariat pe un ciob gasit in Babilon si a carui vechime este de 3000 de ani!

Alte articole:   Lucian Mândruță, mesaj către PNL Brașov, în scandalul Kadas
Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.