blog-logo

Seniorii brașoveni, informați despre abuzul față de vârstnici

Seniorii brașoveni, informați despre abuzul față de vârstnici

De Ziua Mondială de Conștientizare a Abuzului față de Persoanele Vârstnice, marcată anual pe 15 iunie, reprezentanții Direcției de Asistență Socială (DAS) Brașov au derulat o acțiune de informare și sensibilizare a comunității, cu privire la problema abuzului asupra persoanelor vârstnice.

Ziua de 15 iunie a fost aleasă de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite Ziua Mondială de Conştientizare a Abuzului faţă de Persoanele Vârstnice şi reprezintă acea zi din an când întreaga lume se manifestă în mod deschis împotriva oricărei forme de abuz sau de suferinţă provocată persoanelor vârstnice.

Astfel, cu acest prilej, asistenții sociali ai DAS Brașov, au stat de vorbă, vineri, cu persoanele vârstnice, le-au aflat nevoile şi au popularizat Telefonul Vârstnicului – 0800460001 – o linie telefonică gratuită şi confidenţială pusă la dispoziţia persoanelor vârstnice de Fundaţia Principesa Margareta a României, Direcţia de Asistenţă Socială Braşov având un protocol de colaborare în acest proiect.

Alte articole:   VIDEO Un brașovean, premiat la Gala InvesTenergy

De asemenea, beneficiarii din Căminul pentru Persoane Vârstnice au marcat această zi prin discuții pe tema „Seniorii despre abuzul față de vârstnici”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate