S-a stins singura vicecampioană mondială la handbal a Brașovului

S-a stins singura vicecampioană mondială la handbal a Brașovului

Tragedie în handbalul feminin brașovean și românesc. La vârsta de 75 de ani, fosta mare legendă a acestui sport, Irene Oancea, a încetat din viață.

Născută în 1943, la Feldioara, Irene Oancea a evoluat 21 de ani numai la echipa de handbal Rulmentul Brașov, grupare alături de care a câștigat titlul național, Cupa României și a ajuns în semifinalele Cupei Campionilor.

Lumea handbalului braşovean şi nu numai a pierdut un OM MARE, un fost sportiv de excepţie, un caracter frumos şi un exemplu de demnitate şi modestie de la care nu aveai cum să nu înveţi, odată ce i-ai stat în preajmă. Dincolo de omul frumos care a fost, printre multe titluri sportive castigate cu echipa de club Rulmentul sau cu Nationala, Irene Oancea a rămas singura vicecampioană mondială a Braşovului la handbal, titlu câştigat în 1973 cu echipa naţională. La iniţiativa clubului Corona, prin preşedintele Liviu Dragomir, anul trecut în luna august, Irene Oancea a fost numită Cetăţean de Onoare al Braşovului, titlu înmânat de primarul George Scripcaru – se arată într-un comunicat postat de ASC Corona Brașov.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.